ΚΑΝΝΕΣ 2014 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Νικόλ Κίντμαν θα κάψει τις Κάννες;

2014-05-14 03:11:14

Η Νικόλ Κίντμαν θα κάψει τις Κάννες;




Με το «Γκρέις του Μονακό», την ταινία που αφόρισε η πριγκιπική οικογένεια των Γκριμάλντι, ξεκινά αυτή την ώρα η πρώτη δημοσιογραφική προβολή του 67ου Φεστιβάλ Καννών.


Με το «Γκρέις του Μονακό», την ταινία που αφόρισε η πριγκιπική οικογένεια των Γκριμάλντι, ξεκινά αυτή την ώρα η πρώτη δημοσιογραφική προβολή του 67ου Φεστιβάλ Καννών.

Το τρέιλερ της ταινίας «Grace of Monaco» του Ολιβιέ Νταάν.

Οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και επαγγελματίες του χώρου παρακολουθούν την ταινία του Ολιβιέ Νταάν, στην οποία η Νικόλ Κίντμαν υποδύεται στην ηθοποιό Γκρέις Κέλι τα χρόνια μετά τον γάμο της με τον πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό, όταν η Αμερικανίδα σταρ φλέρταρε με την ιδέα να επιστρέψει μπροστά στην κάμερα για το «Marnie» του Χίτσκοκ αλλά αντιμετώπιζε στο πλάι του άντρα της διπλωματική κρίση του Μονακό με τη Γαλλία. Στις οκτώ τοπική ώρα θα ακολουθήσει φυσικά και η επίσημη πρεμιέρα με όλους τους συντελεστές και πολλούς ακόμη σταρ.

Η ατμόσφαιρα όμως στην πρωινή δημοσιογραφική προβολή είναι παγωμένη και εχθρική, αφού από τη μία η επιλογή του Φεστιβάλ να προβάλλει την ταινία, και μάλιστα ως ταινία έναρξης, είναι μια μάλλον τολμηρή, ριψοκίνδυνη και αμφιλεγόμενη πολιτική κίνηση και από την άλλη τα τρέιλερ και αποσπάσματα της ταινίας δεν υπόσχονται πολλά για το τελικό αποτέλεσμα, πέρα από την εξαιρετική παραγωγή.

Κλιπ της ταινίας με την Παθ Βέγκα να υποδύεται την Μαρία Κάλλας.

Οι πάντες βέβαια περιμένουν και τη συνέντευξη Τύπου, η αίθουσα της οποίας είναι ήδη γεμάτη από δημοσιογράφους που αναμένεται να θίξουν τα δύο βασικά παρασκηνιακά προβλήματα της ταινίας.

Από τη μία, η επιλογή των Καννών αντιβαίνει στις επιθυμίες της οικογένειας της Κέλι, οι οποίοι αφόρισαν την ταινία με επίσημη ανακοίνωσή τους: «Θα θέλαμε να επαναλάβουμε ότι η ταινία αυτή δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί βιογραφική. Το τρέιλερ μοιάζει με φάρσα και επιβεβαιώνει την παντελή μυθοπλαστική φύση της ταινίας. Προσαρμόζει την ιστορία για εμπορικούς σκοπούς».

Η πριγκίπισσα Στεφανί, κόρη της Γκρέις Κέλι, αποκάλεσε την ταινία «αποκύημα της φαντασίας των συντελεστών» που δεν «επαινεί το Μονακό και δεν αποτυπώνει πόσο σπουδαίος άνδρας» υπήρξε ο Ρενιέ, ενώ υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται ποτέ να τη δει, έχοντας πάρει μια καλή γεύση από το σενάριο και το τρέιλερ.

Από την άλλη, πρόβλημα υπάρχει και στο παρασκήνιο της ταινίας, αφού ο σκηνοθέτης, Ολιβιέ Νταάν, βρίσκεται στα μαχαίρια με τον Αμερικανό διανομέα, Χάρβεϊ Γουάινστιν, για την τελική μορφή της ταινίας - ο μεν Γουάινστιν επιμένει να προστεθεί περισσότερο γκλάμουρ και Χόλιγουντ και να αφαιρεθεί μέρος της πολιτικής κόντρας Γαλλίας-Μονακό, ενώ ο Νταάν προσπαθεί να υπερασπιστεί την δική του εκδοχή. Ίσως η κίνηση των Καννών ενισχύσει την θέση του Ντάαν (στη συνέντευξη Τύπου, εξάλλου, ο Τιερί Φρεμό υπογράμμισε ότι οι Κάννες πάντα προβάλλουν το «director's cut», την εκδοχή του σκηνοθέτη) αλλά αναμένεται να τεθεί σχετικό ερώτημα και στην συνέντευξη Τύπου της ταινίας.

Μείνετε συντονισμένοι για την αναλυτική κριτική και την ανταπόκριση από τη συνέντευξη Τύπου.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ