ΚΑΝΝΕΣ 2013 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ληστεία εκατομμυρίων στις Κάννες!

2013-05-17 18:29:13

Ληστεία εκατομμυρίων στις Κάννες!




Αντικείμενο κλοπής αποτέλεσαν χθες το βράδυ, τη δεύτερη μόλις ημέρα του φεστιβάλ, κοσμήματα αξίας άνω του 1.000.000 δολαρίων από δωμάτιο του ξενοδοχείου Novotel στην ακτή των Καννών, όπως επιβεβαιώνουν οι γαλλικές αρχές.


Από τη Νίκη Ξένου

Η Έμμα Γουότσον φιλάει σταυρό ότι δεν έχει καμία σχέση με τη ληστεία των κοσμημάτων Chopard! Ο ρόλος της στην ταινία της Σοφία Κόπολα έδωσε αφορμή για να της θέσουν το ερώτημα από το περιοδικό Holloywood Reporter και εκείνη απάντησε αστειευόμενη: «Ορκίζομαι ότι δεν έχω καμία σχέση με τη ληστεία. Ορκίζομαι ότι είμαι αθώα. Δεν πλησίασα στιγμή τις συγκεκριμένες σουίτες. Υπάρχει κάποιος που μπορεί να βεβαιώσει ότι ήμουν αλλού την ώρα της ληστείας!»

Αντικείμενο κλοπής αποτέλεσαν χθες το βράδυ, τη δεύτερη μόλις ημέρα του φεστιβάλ, κοσμήματα αξίας άνω του 1.000.000 δολαρίων από δωμάτιο του ξενοδοχείου Novotel στην ακτή των Καννών, όπως επιβεβαιώνουν οι γαλλικές αρχές.

Τα κοσμήματα εκλάπησαν από το χρηματοκιβώτιο του δωματίου στο οποίο διέμενε υπάλληλος της εταιρείας Chopard. Συγκεκριμένα, η αστυνομία είπε πως οι ληστές κατάφεραν να ξεκολλήσουν ολόκληρο το χρηματοκιβώτιο από τον τοίχο. Την έρευνα έχει αναλάβει η αστυνομία της Νίκαιας με συνεχείς ανακρίσεις στους υπαλλήλους του ξενοδοχείου.

Συμπτωματικά, η κλοπή έλαβε χώρα την ίδια μέρα που προβλήθηκε η ταινία «The Bling Ring» της Σοφίας Κόπολα με θέμα μια ομάδα εφήβων που κλέβουν από τους πλούσιους.

Τα κοσμήματα ανήκαν στην ελβετική εταιρεία Chopard, η οποία είναι επίσημος χορηγός του φεστιβάλ παρέχοντας εδώ και 15 χρόνια το βραβείο του Χρυσού Φοίνικα – την ανώτατη βράβευση του θεσμού. Το βραβείο απαρτίζεται από έναν χρυσό φοίνικα 24 καρατίων στηριγμένο πάνω σε κρύσταλλο και σύμφωνα με την αστυνομία φυλάσσεται με ασφάλεια.

Κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Chopard προωθεί κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ τις καινούργιες σειρές κοσμημάτων της που στολίζουν τις εμφανίσεις των λαμπερών αστέρων την ώρα που κάνουν το πέρασμά τους πάνω στον κόκκινο τάπητα.

Η Τζουλιάν Μουρ στο κόκκινο χαλί του «Υπέροχου Γκάτσμπι»

Τα κοσμήματα επρόκειτο να δανειστούν σε μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ για τις εμφανίσεις του στο κόκκινο χαλί, όπως συνηθίζεται – ήδη εθεάθησαν στην πρεμιέρα του φεστιβάλ στην ηθοποιό Τζούλιαν Μουρ («Οι Ώρες», «Το Τέλος Μιας Σχέσης») και το μοντέλο Σίντυ Κρόφορντ.

Πέρσι, πρέσβειρες του οίκου κοσμημάτων πολυτελείας αποτέλεσαν σταρ όπως οι ηθοποιοί Ρις Γουίδερσπουν («Η Εκδίκηση της Ξανθιάς») και Μαριόν Κοτιγιάρ («Σώμα με Σώμα») και το μοντέλο Έβα Χερτζίκοβα.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ