ΚΑΝΝΕΣ 2013 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Σοφία Κόπολα και η Έμμα Γουότσον μιλούν για το «The Bling Ring»

2013-05-16 14:54:52

Η Σοφία Κόπολα και η Έμμα Γουότσον μιλούν για το «The Bling Ring»




Με το «The Bling Ring» να προβάλλεται απόψε ανοίγοντας το τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» - και τους κριτικούς να μην δείχνουν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι (διαβάστε την άποψη του cinemagazine.gr εδώ) - η Σοφία Κόπολα, η Έμα Γουότσον και οι υπόλοιποι συντελεστές της ταινίας βρέθηκαν στην συνέντευξη τύπου σήμερα το μεσημέρι και μίλησαν στους δημοσιογράφους.


Με το «The Bling Ring» να προβάλλεται απόψε ανοίγοντας το τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» - και τους κριτικούς να μην δείχνουν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι (διαβάστε την άποψη του cinemagazine.gr εδώ) - η Σοφία Κόπολα, η Έμα Γουότσον και οι υπόλοιποι συντελεστές της ταινίας βρέθηκαν στην συνέντευξη τύπου σήμερα το μεσημέρι και μίλησαν στους δημοσιογράφους για το, βασισμένο σε πραγματική ιστορία (και το άρθρο που ενέπνευσε στο Vanity Fair, «The Suspects Wore Louboutin»), φιλμ. Διαβάστε τι είπαν:

Η Σοφία Κόπολα μιλά για τους λόγους για τους οποίους θέλησε να κάνει την ταινία

Όταν διάβασα το άρθρο, μου φάνηκε ότι ακουγόταν σαν μια ταινία. Όσο περισσότερο διάβαζα τις καταθέσεις, έβρισκα την υπόθεση πιο συναρπαστική και σύγχρονη, και ότι έλεγε πολλά για την κουλτούρα μας σήμερα. […] Δεν είναι ντοκιμαντέρ, κάναμε ταινία. Δεν με νοιάζει η αντίδρασή τους. […] Το Λος Άντζελες παίζει βασικό ρόλο στην αμερικανική κουλτούρα. Είναι αυτό που βλέπουμε στην ταινία αυτή: ένας κόσμος με διασημότητες και ριάλιτι τηλεόραση. Αυτή η ιστορία δεν θα μπορούσε να συμβεί αλλού. Τα παιδιά αυτά ζούσαν δίπλα στους σταρ. […] Προσπάθησα να κάνω την ταινία στο στιλ της ταινίας που ζούμε, τον κόσμο ελλειματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, πολλές πληροφορίες σε λίγο χρόνο. Προσπάθησα να το συλλάβω αυτό.

Η Έμμα Γουότσον για τον χαρακτήρα που υποδύεται

Είναι περίεργο για μένα. Ο «Χάρι Πότερ» είναι στο παρελθόν. Είναι ακόμη παρών, στο μυαλό των ανθρώπων. Δεν προσπαθώ να διαψεύσω τη δουλειά που έχω κάνει τα τελευταία τρία ή τέσσερα χρόνια, η ζωή μου ήταν εκπληκτική. Μου αρέσουν αυτοί οι διαφορετικοί χαρακτήρες, είμαι πολύ τυχερή. […] Υπάρχουν πολλές γυναίκες που πλέον ηγούνται των κινηματογραφικών σειρών ή κωμωδιών, γράφουν σενάρια… Απ’ ό,τι βλέπω είναι φανταστικό το να είσαι γυναίκα στην κινηματογραφική βιομηχανία. Τίποτα δεν είναι τέλειο, δεν υπάρχει ισότητα στο επάγγελμά μας, αλλά κατευθυνόμαστε προς τη σψστή κατεύθυνση.

Η Σοφία Κόπολα εξηγεί γιατί άλλαξε τα ονόματα των πρωταγωνιστών

Τα άλλαξα για να μην γίνουν ακόμη πιο γνωστά [τα παιδιά]. Συνάντησα ένα-δύο, ήταν συναρπαστικό να ακούς τις λεπτομέρειες της περιπέτειάς τους. Ένα κορίτσι ήθελε πάνω απ’ όλα να δει το σκυλί της Πάρις Χίλτον. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορείς να επινοήσεις!

Η Έμμα Γουότσον για τους ριάλιτι σταρ

Υπάρχουν διάσημοι που δημιουργού μια «μάρκα» και μια βιομηχανία και μια ολόκληρη ζωή από το ενδιαφέρον και μόνο των ανθρώπων. Άλλοι έχουν ένα ταλέντο, ένα επάγγελμα. Αν ξέρουμε την διαφορά ανάμεσα στα δύο, είναι εντάξει. Η ριάλιτι τηλεόραση είναι ένας άλλος τρόπος να πει κανείς την ιστορία. Σαν ένα άλλο είδος ηθοποιίας.

Η Σοφία Κόπολα για το ρόλο της μουσικής στα γυρίσματα

Πάντα χρησιμοποιώ τη μουσική για να δημιουργήσω ατμόσφαιρα στα γυρίσματα. Ήξερα τη μουσική για την αρχική σκηνή και έβαλα τους ηθοποιούς να την ακούσουν. Ακουγόταν πολλή μουσική στα γυρίσματα – δεν ξέρω πολλά για το χιπ χοπ αλλά ήταν διασκεδαστικό το να ακούω μουσική που δεν συνηθίζω.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ