ΚΑΝΝΕΣ 2012 / ΤO BLOG ΤΟΥ ΟΡΕΣΤΗ

Κρόνενμπεργκ νο1 και νο2

2012-05-17 15:38:45

Κρόνενμπεργκ νο1 και νο2




Ενέσεις με ιούς που έχουν καλλιεργηθεί σε σώματα διασημοτήτων, πουλάει ο υπάλληλος κάποιας κλινικής σε τρελαμένους φαν στο «Antiviral» που υπογράφει ο 32χρονος Μπράντον Κρόνενμπεργκ, γιος του Ντέιβιντ. Αν σκεφτεί κανείς ότι ο νεαρός Καναδός γεννήθηκε την εποχή του ο πατέρας του γύριζε το «Scanners» και το «Videodrome» θα καταλάβει γιατί διάλεξε τέτοιο θέμα για την πρώτη του ταινία.


Ενέσεις με ιούς που έχουν καλλιεργηθεί σε σώματα διασημοτήτων, πουλάει ο υπάλληλος κάποιας κλινικής σε τρελαμένους φαν στο «Antiviral» που υπογράφει ο 32χρονος Μπράντον Κρόνενμπεργκ, γιος του Ντέιβιντ. Αν σκεφτεί κανείς ότι ο νεαρός Καναδός γεννήθηκε την εποχή που ο πατέρας του γύριζε το «Scanners» και το «Videodrome» θα καταλάβει γιατί διάλεξε τέτοιο θέμα για την πρώτη του ταινία.

Η οποία προβάλλεται στο παράλληλο πρόγραμμα Ένα Κάποιο Βλέμμα μεθαύριο, ενώ το «Cosmopolis» του πατέρα του διαγωνίζεται για τον Χρυσό Φοίνικα του επίσημου τμήματος.

Τι ακριβώς σημαίνει νεποτισμός είπαμε; Α, όχι, δεν θα μπω περισσότερο στο θέμα πριν δω την ταινία…

Επτά μηνών έγκυος στις Κάννες. Και σκληρά εργαζόμενη. Υπεύθυνη της στήλης των εκδηλώσεων του καθημερινού Screen International, η Σάρα Κούπερ γκρίνιαζε χθες με χιούμορ απορρίπτοντας προτάσεις για πάρτι που δεν θα πάει, για κοκτέιλ που δεν θα πιεί και σούσι που δεν θα φάει. Ο φόβος για την δουλειά της όμως (με λίγα λόγια μην την αρπάξει κάποια νεότερη που δεν είναι έγκυος) την έφεραν στο φεστιβάλ. Τουλάχιστον υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν ακόμη να κάνουν παιδιά.

Ο καιρός πάντως καλός παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις κι η αναμονή στις τεράστιες ουρές υποφερτή. Μόνο που δεν τολμάει κανείς να μιλήσει ελληνικά: όλο και κάποιος θα σε κοιτάξει παράξενα, όλο και κάποιος θα ψιθυρίσει κάτι ειρωνικό.
Κι εγώ μετά βίας κρατιέμαι. Την επόμενη φορά θα κάνω φασαρία. Αμάν πια με την υπεροψία τους! Μην τρελαθούμε δηλαδή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 27 Μαΐου

19.15  ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

20.00 / 23.00 THÉRÈSE DESQUEYROUX (Claude Miller)

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ