Αμόρε τρίο: Τρέιλερ για το «Challengers» του Λούκα Γκουαντανίνο - νεα || cinemagazine.gr
9:12
28/2

Αμόρε τρίο: Τρέιλερ για το «Challengers» του Λούκα Γκουαντανίνο

Ο Ιταλός σκηνοθέτης ενδίδει και πάλι σε μια διερεύνηση του έρωτα, αυτή τη φορά με ένα (α λα «Ζυλ και Τζιμ»;) ερωτικό τρίγωνο στην κορυφή του οποίου κάθεται η Ζεντάγια.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Κανίβαλοι, αιρέσεις, απλά κι ανόθευτα queer, βισκοντικές έρευνες, ριμέικ (κατά το ήμισυ) ερωτικότατων στιγμών του σινεμά του '60. Ο Λούκα Γκουαντανίνο είναι ένας πιο έμμεσος Βερχόφεν του καιρού μας, περνά από την αγάπη για να φτάσει στο σεξ δηλαδή, φλερτάρει έντονα με την λογιών πρόκληση (κυρίως την σινεφιλική) και έχει έτοιμη την καινούργια του ταινία. Που βασίζεται σε ένα ερωτικό τρίγωνο, το αρχαιότερο όλων για κάποιες δραματουργίες - δύο άνδρες κυνηγούν την ίδια γυναίκα σε ένα ευρωπαϊκό fairplay.

Η Ζεντάγια είναι μια τενιστική ιδιοφυία που μετά από ένα πρόβλημα στο γόνατο εκτοπίζεται στις εξέδρες και την προπονητική, και πολιορκείται από δύο αρσενικούς (Μάικ Φάιστ - Τζος Ο' Κόνορ). Παντρεύεται τον έναν, τα χρόνια περνούν αλλά, για να έχουμε και δράμα, ο άλλος δεν την ξεχνά ποτέ. 

Η ταινία θα έκανε πρεμιέρα ως Ταινία Έναρξης στο περασμένο Φεστιβάλ Βενετίας, αλλά η απεργία των ηθοποιών την έσπρωξε την άνοιξη του 2024, συγκεκριμένα στις 26 Απριλίου 2024. Το σενάριο υπογράφει ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Τζάστιν Κουρίτζκι, ενώ στο σάουντρακ αναλαμβάνουν οι Άτικους Ρος και Τρεντ Ρέζνορ.

Ο Λούκα Γκουαντανίνο βρίσκεται σε οργασμό δημιουργικότητας, καθώς αυτή την περίοδο ολοκληρώνει το «Queer» του Μπάροουζ (το διασκευάζει ξανά ο Κουρίτζκις) με τον Ντάνιελ Κρεγκ κι ενδέχεται προσεχώς να ξεκινήσει παραγωγή για τη νέα μεταφορά του «Brideshead Revisited» και για το σίκουελ του «Call Me By Your Name».

Όχι κι άσχημα, ιδού το (αφόρητα αποκαλυπτικό) τρέιλερ των «Challengers».