Αγαπημένο παιδί των Καννών, ο Νάνι Μορέτι έχει κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα 15 χρόνια πριν με το «Δωμάτιο του Γιού» και με το βραβείο σκηνοθεσίας το 1993 με το «Αγαπημένο μου Ημερολόγιο», ενώ η τελυταία του ταινία «Έχουμε Πάπα» προβληθηκε στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα το 2011.
Το τρέιλερ του «Mia Madre»
Φέτος, επιστρέφει στην ενεργό δράση με μια ταινία που δούλευε αρκετά χρόνια, και χρειάστηκε τρία χρόνια για να γυρίσει.
Ο λόγος για το «Mia Madre» (ελληνιστί «Η Μητέρα μου»), που ακολουθεί τη ζωή της Μαργαρίτας (Μαργαρίτα Μπαι), μιας σκηνοθέτιδος που γυρίζει μια ταινία με τον διάσημο Αμερικανό ηθοποιό Μπάρι Χάγκινς (Τζον Τορτούρο).
Ωστόσο μακριά από τα φώτα, η Μαργαρίτα προσπαθεί να…σκηνοθετήσει την σκόρπια της ζωή, αντιμετωπίζοντας των άρρωστη μητέρα της και τις ιδιοτροπίες της έφηβης κόρης της.







