• ΝΕΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΟΣΕΧΩΣ
  • ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
  • ATHENS OPEN AIR
  • ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

  • AIFF 2026
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ
NEWSLETTER
Οι Νύχτες μας πλησιάζουν! Όλα τα νέα του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας εδώ

Το «KEPLER» του Γιώργου Δρίβα, στα διαγωνιστικά τμήματα τριών Φεστιβάλ του εξωτερικού!

11 Μαρ 2015 | Νέα | 0 comments

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στις 20ες «Νύχτες Πρεμιέρας», το «KEPLER» ταξιδεύει σε Γαλλία, Αγγλία και Γερμανία
Συντάκτης: Πάνος Γκένας
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Μεγάλη επιτυχία για τον σκηνοθέτη Γιώργο Δρίβα που θα συμμετέχει με το έργο του «KEPLER» στα διαγωνιστικά τμήματα τριών διαφορετικών κινηματογραφικών Φεστιβάλ του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα το «KEPLER» θα διαγωνιστεί στο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Γλασκώβης, στο ECU (Ευρωπαϊκό Ανεξάρτητο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ) της Γαλλίας και στο «Kino der Kunst» της Γερμανίας.

 

Το 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας είχε φιλοξενήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του «KEPLER» στα πλαίσια του αφιερώματος στον Γιώργο Δρίβα, με τίτλο «The Laboratory Diaries: A Study οn Human Adjustment».

Οι επιλογές του αφιερώματος τοποθετούνταν στην αρχή και στο τέλος της τελευταίας δεκαετίας της δουλειάς του Γιώργου Δρίβα και απεικόνιζαν την πορεία του ανάμεσα στα εικαστικά, τη βιντεοτέχνη και τον κινηματογράφο.

Χρησιμοποιώντας μία γλώσσα αφαίρεσης στην αφηγηματική κινούμενη (ή μη) εικόνα, τόσο σε επίπεδο φόρμας όσο και σε επίπεδο θεματολογίας και αισθητικής, τα έργα του Γιώργου Δρίβα περιγράφουν την αρχή και την εξέλιξη μίας έρευνας που συνεχίζεται, με στόχο πάντα την αναζήτηση των ορίων της αφηγηματικής κινούμενης εικόνας.

Το έργο του έχει παρουσιαστεί στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Αθήνας το 2009, στο πλαίσιο της ατομικής έκθεσής του «(un-)documented», καθώς και σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και διεθνώς.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ