• ΝΕΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΟΣΕΧΩΣ
  • ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
  • ATHENS OPEN AIR
  • ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

  • AIFF 2026
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ
NEWSLETTER
Οι Νύχτες μας πλησιάζουν! Όλα τα νέα του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας εδώ

Σπίλμπεργκ σκηνοθετεί Λόρενς, σε ένα τολμηρό πολεμικό δράμα

3 Μαρ 2015 | Νέα | 0 comments

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ είναι έτοιμος (ξανά) για την εμπόλεμη ζώνη. Σε συνεργασία με την Warner, ο Σπίλμπεργκ θα διασκευάσει κινηματογραφικά το βιβλίο της Λίντσεϊ Αντάριο «It’s What I do: A Photographer’s Life of Love and War» με πρωταγωνίστρια την Τζένιφερ Λόρενς.
Συντάκτης: Πάνος Γκένας
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ είναι έτοιμος (ξανά) για την εμπόλεμη ζώνη. Σε συνεργασία με την Warner, ο Σπίλμπεργκ θα διασκευάσει κινηματογραφικά το βιβλίο της Λίντσεϊ Αντάριο «It’s What I do: A Photographer’s Life of Love and War» με πρωταγωνίστρια την Τζένιφερ Λόρενς.

Σπίλμπεργκ και Λόρενς είναι ένα κινηματογραφικό ζευγάρι που δεν λες εύκολα όχι, και το ίδο σκέφτηκε και η Warner, δεδομένου πως το συγκεκριμένο πρότζεκτ ενδιέφερε τόσο τους αδελφούς Γουάινστιν και τον Ντάρεν Αρονόφσκι, όσο και τις Μαργό Ρόμπι και Ρις Γουίδερσπουν.

Η Λίντσεϊ Αντάριο, φωτορεπόρτερ σε εμπόλεμες ζώνες και βραβευμένη με Πούλιτζερ το 2011, έχει καλύψει από τα μέσα του '90 το καθεστώς των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, τον πόλεμο στο Ιράκ, την κρίση στη Συρία και αμέτρητες συγκρούσεις, για το πρακτορείο Getty Images, τους New York Times και το National Geographic, μεταξύ άλλων.

Το 2011 η Αντάριο ήταν μία από τους τέσσερις δημοσιογράφους της εφημερίδας «The New York Times» που είχαν εξαφανιστεί και αγνοούνταν στη Λιβύη, αφότου οι δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι ανακατέλαβαν την πόλη Ατζαμπίγια.

Τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από κράτηση πέντε ημερών.

Η Αντάριο είχε εκμυστηρευτεί τότε: «Μου έβγαλαν τα παπούτσια και με τα κορδόνια μου έδεσαν μαζί τους αστραγάλους μου για να μην μπορώ να περπατήσω μακριά. Ενας από αυτούς με γρονθοκόπησε στο πρόσωπο. Έβαλα τα κλάματα κι άρχισε να γελάει, να βάζει τα χέρια του κάτω από τη μπλούζα μου και να αγγίζει το στήθος μου. Κάθε στρατιώτης που ήρθε στο κελί μου έκανε το ίδιο, με άγγιζε με βία παντού πάνω στο σώμα μου», καταλήγει.»

Τα γυρίσματα της ταινίας αναμένονται να ξεκινήσουν αρκετούς μήνες αργότερα, καθώς ο Σπίλμπεργκ αυτή την περίοδο ολοκληρώνει τη νέα του ταινία, το ψυχροπολεμικό δράμα «St James Place» με τον Τομ Χανκς, σε σενάριο των αδελφών Κοέν.

H Λίντσεϊ Αντάριο παρουσιάζει το βιβλίο της

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ