Αυτή την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ, το Γαλλικό Ινστιτούτο ανοίγει ξανά τις πόρτες του στο Cinedoc, με μια ταινία που αυτή τη φορά έρχεται από τη Νορβηγία. Το βραβευμένο «Twin Sisters» της Μόνα Φρις Μπερτχάουζεν μας πηγαίνει πίσω στο 2003, όταν δύο δίδυμα κοριτσάκια βρέθηκαν μέσα σε ένα χαρτόκουτο, στην επαρχία της Κίνας. Από το ορφανοτροφείο δόθηκαν για υιοθεσία χωριστά, σε δύο διαφορετικές οικογένειες. Το ένα πήγε σε ένα μικρό χωριό της Νορβηγίας, ενώ το άλλο στην Καλιφόρνια στις ΗΠΑ.
Το ένα μεγάλωσε με τους Νορβηγούς γονείς του σε αγρόκτημα, δίπλα στην θάλασσα σε ένα ψαροχώρι σε ένα Νορβηγικό φιόρδ και το άλλο με τους δύο Αμερικανούς γονείς του σε ένα προάστιο σε μονοκατοικία με γκαζόν στο Σακραμέντο! Από μία εκπληκτική σύμπτωση η αλήθεια αποκαλύφθηκε, και τα δύο κοριτσάκια συναντιούνται για σε ηλικία 8 χρονών.
Το τρέιλερ του «Twin Sisters» της Μόνα Φρις Μπερτχάουζεν
Η ταινία αφηγείται την εκπληκτική ιστορία των δίδυμων κοριτσιών μέχρι τη στιγμή που συναντιούνται για πρώτη φορά στη Νορβηγία. Ενώ όλα φαίνεται να τις χωρίζουν, από τον τρόπο και τον τόπο που έχουν μεγαλώσει μέχρι την γλώσσα μια και καμιά δεν μιλάει την γλώσσα της άλλης, ο φακός καταγράφει τις αναπάντεχες ομοιότητές τους και τον δεσμό που ενώνει τα δίδυμα.
Η ταινία βραβεύτηκε με το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ και του Γκέτενμποργκ το 2013, επίσης έλαβε τα Βραβεία Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Διεθνές φεστιβάλ τηλεόρασης του Μοντε Κάρλο και στο Νορβηγικό φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ.
Η ταινία θα προβληθεί και την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στις 16.00 στον Κινηματογράφο Δαναός.






