Ο Τομ Χανκς δεν μπορεί να έχει παράπονο από τους ρόλους που του πρόσφεραν στούντιο και παραγωγοί: από τον «Φόρεστ Γκαμπ», ως τον ήρωα του «Φιλαδέλφεια», τον «Ναυαγό», αλλά και το φετινό διπλό χτύπημα με την αληθινή ιστορία του «Κάπτεν Φίλιπς» και τη μαγεία του κλασικού Χόλιγουντ και το ρόλο του ως Γουόλτ Ντίσνεϊ στο «Saving Mr Banks». Κι όμως, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός έχει ένα παράπονο. Ποτέ δεν του έχουν προτείνει ρόλο σούπερ ήρωα και φαίνεται ότι έχει «απωθημένο» να φορέσει κι αυτός μια στολή. Σε συνέντευξή του ανέφερε σαν κόμικ ρόλο των ονείρων του τον Φλας, αλλά δε θα έλεγε όχι και σε έναν από τους κακούς του Μπάτμαν, που πάντα έχουν ειδικό ενδιαφέρον.
«Δε μου το ζητούν. Εγώ όμως επιμένω να προσπαθώ. Ελάτε τώρα, μπορώ να το κάνω. Ας με αφήσουν να παίξω έναν κακό, ας μου δώσουν το ρόλο ενός αντιπάλου Μπάτμαν. Θα κάνω τα πάντα, απλώς τηλεφωνήστε μου. Ποτέ δε μου το έχουν προτείνει. Τι πρέπει να κάνω δηλαδή; Θέλω να πετάξω σε κάποιον μια ασπίδα. Το θέλω. Και δεν εννοώ να είμαι αυτός ο τύπος με το κοστούμι που συντονίζει τις επιχειρήσεις των υπερηρώων, που τους αναθέτει τις αποστολές και τους ενημερώνει. Δε θέλω να είμαι αυτός που θα λέει “λοιπόν Μπάτμαν, Κάπτεν Αμέρικα, Iron Man, άκου τι συμβαίνει”… Θέλω να είμαι στη δράση, να παίξω τον Φλας ή κάποιον τέτοιο. Φοβάμαι ότι ποτέ δε θα μου δώσουν την ευκαιρία».
Ο Χανκς δεν είναι ακριβώς η πιο συμβατική επιλογή για να υποδυθεί έναν σούπερ ήρωα, αφού η ηλικία του είναι πλέον απαγορευτική για τους περισσότερους χαρακτήρες. Δε συμβαίνει όμως το ίδιο και με τους κόμικ κακούς – θυμίζουμε και τι φήμες που ήθελαν Μαρκ Στρονγκ ή Μπράιαν Κράνστον ως Λεξ Λούθορ στο «Μπάτμαν vs Σούπερμαν». Ο έμπειρος στην πολιτική των στούντιο πρωταγωνιστής γνωρίζει τι είναι στα κυβικά του, γι’ αυτό κι εκδηλώνει τη διαθεσιμότητά του για ένα κόντρα – ρόλο στο στρατόπεδο των κακών. Άλλωστε στο πρόσφατο «Cloud Atlas» δεν είχε κανένα πρόβλημα να πειραματιστεί με μερικούς σκοτεινούς χαρακτήρες.






