Ενδιαφέρεστε για επιτυχημένες μπίζνες; Διαβάστε λιγότερα εγχειρίδια και δείτε περισσότερες ταινίες. Αυτό συστήνουν στο βιβλίο τους «Σινεμά για διευθυντές» τέσσερις Ιταλοί, σύμβουλοι επιχειρήσεων, παρουσιάζοντας 50 ταινίες με σωστή επιχειρησιακή προσέγγιση.
Ο επιμελητής της έκδοσης, Φρανσέσκο Μπολιάρι, λέει πως όλα τα «καλά» φιλμ, σαν το «Γύρνα πίσω» του Πέδρο Αλμοδόβαρ και το «Τhe terminal» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, δίνουν αξιόλογα μαθήματα συμπεριφοράς, ενώ οι ταινίες υψηλής ποιότητας προσφέρουν λύσεις σε προβλήματα και θέματα ομαδικής εργασίας, ενώ επικεντρώνονται σε ζητήματα όπως η παγκοσμιοποίηση και η ποικιλομορφία.
Για παράδειγμα, στην τελευταία ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ η Πενέλοπε Κρουζ χρησιμοποιεί τα θηλυκά της προσόντα για να αποκτήσει και να διευθύνει με επιτυχία ένα εστιατόριο. Στο «Τerminal» ο Τομ Χανκς υποδύεται έναν ταξιδιώτη από την Ανατολική Ευρώπη που καταφέρνει να ζήσει παγιδευμένος στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης για εβδομάδες ολόκληρες.
Για τους συγγραφείς του βιβλίου αυτές οι δύο ιστορίες είναι τυπικά παραδείγματα μετατροπής της διαφορετικότητας σε πλεονέκτημα και ουσιαστικής στρατηγικής για επιτυχημένη σταδιοδρομία στον επιχειρησιακό χώρο. Επίσης, γουέστερν με πρωταγωνιστή τον Τζον Γουέιν αποτελούν πρότυπα «ηγετικών ικανοτήτων», ενώ φιλμ σαν τη «Λολίτα» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ διδάσκουν τη «σαγήνη και την προδοσία» – στοιχεία που μπορεί να αποδειχτούν χρήσιμα στην αρένα του χρηματιστηρίου!
TV top 100: Το «Breaking Bad» είναι η καλύτερη σειρά του 21ου αιώνα (;)
Οι Τάιμς της Νέας Υόρκης έκαναν δημοσκόπηση, όπως και για τις ταινίες, και αποφάσισαν τις 100 σειρές που δικαιώνουν το…






