Τζακ Νίκολσον: Χρόνια πολλά σε έναν ζωντανό θρύλο - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
9:01
22/4

Τζακ Νίκολσον: Χρόνια πολλά σε έναν ζωντανό θρύλο

60 χρόνια καριέρας, αμέτρητα βραβεία, εκλεκτικές συνεργασίες και ρόλοι που στοίχειωσαν τη μεγάλη οθόνη. Κυρίες και κύριοι, αυτός είναι ο Τζακ Νίκολσον.

Από το cinemagazine.gr

Υποψήφιος για 12 βραβεία Όσκαρ, και τιμημένος με 3 χρυσά αγαλματίδια (το 1976 για τη «Φωλιά του Κούκου» του Μίλος Φόρμαν, το 1984 για τις «Σχέσεις Στοργής» και το 1998 για το «Καλύτερα δε Γίνεται», αμφότερα του Τζέιμς Μπρουκς), έχει στην κατοχή του 7 Χρυσές Σφαίρες, 3 βραβεία Bafta (το 1975 για το «Chinatown» του Ρομάν Πολάνσκι και το «The Last Detail» του Χαλ Άσμπι, το 1977 για τη «Φωλιά του Κούκου» και το 1983 για τους «Κόκκινους» του Γουόρεν Μπίτι) και ένα βραβείο ερμηνείας στο φεστιβάλ των Καννών το 1973 για το «The Last Detail», o Tζακ Νίκολσον μαζί με τα 81α γενέθλιά του, γιορτάζει και μια λαμπρή καριέρα που απλώνεται σε 60 χρόνια.

Το cinemagazine.gr θυμάται 10 από τους εμβληματικότερους ρόλους του Τζακ Νίκολσον, που τον κράτησαν στην πρώτη γραμμή του Χόλιγουντ για περισσότερες από πέντε δεκαετίες.

10. Ζήτημα Τιμής / A Few Good Men (1992), σε σκηνοθεσία του Ρομπ Ράινερ
Ο Τζακ Νίκολσον επανέλαβε τον μονόλογό του στην αίθουσα του δικαστηρίου αρκετές φορές, με τον Ρομπ Ράινερ να κινηματογραφεί τις αντιδράσεις των ηθοποιών από διαφορετικές γωνίες. Η on camera «απόδοση» του Νίκολσον γυρίστηκε τελευταία, με τον Ράινερ να δηλώνει πως σε κάθε νέο γύρισμα (τη σκηνής), ο Νίκολσον έμοιαζε να αδιαφορούσε για την παρουσία κάμερας.