Oscars 2018: Όλες οι ταινίες που κέρδισαν βραβείο φωτογραφίας σε ένα βίντεο - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
1:32
17/2

Oscars 2018: Όλες οι ταινίες που κέρδισαν βραβείο φωτογραφίας σε ένα βίντεο

Η ομάδα Burger Fiction τιμά τους διευθυντές φωτογραφίας με ένα supercut - οπτική πανδαισία. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Τα supercut videos δε σταματούν ποτέ, όμως μέσα στον Φεβρουάριο πολλαπλασιάζεται ο ρυθμός παραγωγής τους λόγω Όσκαρ. Η ιστορία του θεσμού είναι αναμενόμενο να αποτελεί βασικό θέμα για τους δημιουργούς βίντεο που σχετίζονται με την ιστορία του μέσου. Η πιο πρόσφατη προσθήκη είναι το βίντεο της ομάδας Burger Fiction (που συνεισφέρει στον χώρο με ωραίες ιδέες εδώ και έναν περίπου χρόνο), που πήρε σκηνές από όλες τις ταινίες που έχουν βραβευθεί ως πέρυσι με το Όσκαρ Φωτογραφίας. 

Ξεκινώντας από τους Τσαρλς Ρόσερ και Καρλ Στρους, με την εκπληκτική δουλειά τους στο «Sunrise» του Μουρνάου και καταλήγοντας στον Λάινους Σάντγκρεν για το «La La Land», το δημιουργικό team αποτίει φόρο τιμής στους ακούραστους εργάτες πίσω από την κάμερα, αυτούς που, σε συνεννόηση με τον σκηνοθέτη, θα κάνουν όλη τη δουλειά για την προετοιμασία και την παραγωγή της τέλειας εικόνας. Για να δούμε φέτος, ποιος θα είναι ο νικητής ή μήπως θα έχουμε (επιτέλους) νικήτρια;

Να θυμίσουμε πως στις οσκαρικές υποψηφιότητες της χρονιάς η 14η(και τυχερή;) υποψηφιότητα του Ρότζερ Ντίκινς για το «Blade Runner 2049» και η πρώτη γυναίκα υποψήφια στην κατηγορία, Ρέιτσελ Μόρισον για το «Mudbound», αποτελούν τα δίκαια φαβορί.