Oscars 2019! Ποιες ταινίες θα μας απασχολήσουν του χρόνου; - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
12:13
8/3

Oscars 2019! Ποιες ταινίες θα μας απασχολήσουν του χρόνου;

«Black Panther» του Ράιαν Κούγκλερ
Ο Κρίστοφερ Νόλαν θεωρεί ήδη από τώρα πως ο «Black Panther» θα καταφέρει αυτό που δεν κατάφερε το «The Dark Knight» (αλλά και η «Wonder Woman»), και θα γραπώσει με τα νύχια του θέση στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας. Όπως και να'χει η τεράστια εμπορική (και κριτική) επιτυχία της Marvel, σε σκηνοθεσία Ράιαν Κούγκλερ έσπασε ρεκόρ εισπράξεων και προκαταλήψεων, και είναι μία από τις ευχαριστες εκπλήξεις του '18. Διαβάστε την άποψή μας εδώ.

«Where’d You Go, Bernadette» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ
Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ μετά το 12ετές φιλόδοξο «Μεγαλώνοντας» και τα «Όλοι Θέλουν από Λίγο», «Last Flag Flying», επιστρέφει με το «Where’d You Go, Bernadette» και την one and only Κέιτ Μπλάνσετ (μαζί με την εξαιρετική Κρίστεν Γουίγκ).

Η ταινία έχει θέμα την ιστορία μίας αγοραφοβικής αρχιτεκτόνισσας που εξαφανίζεται πριν από ένα οικογενειακό ταξίδι στην Ανταρκτική. Το σενάριο των Σκοτ Νιουστάντερ και Μάικλ Γουέμπερ («Χάρτινες Πόλεις») βασίζεται στο βιβλίο της Μαρία Σεμπλ και η πλοκή ξετυλίγεται μέσα από τις διηγήσεις της έφηβης κόρης της πρωταγωνίστριας και της αλληλογραφίας που ανταλλάσσουν μέσω γραμμάτων και mail. Ανυπομονούμε ήδη να την «βρούμε»!

«Γκλόρια» του Σεμπάστιαν Λέλιο
Βραβευμένος με Όσκαρ Ξενόγλωσσης ταινίας για το «Μια Φανταστική Γυναίκα», ο Σεμπάστιαν Λέλιο διασκευάζει σε αγγλόφωνο ριμέικ την ταινία που τον έκανε παγκοσμίως γνωστό το 2013. Η καινούρια «Γκλόρια» θα έχει ως πρωταγωνίστρια την Τζούλιαν Μουρ, ενώ πλάι της βρίσκουμε τους Τζον Τορτούρο και Μάικλ Σέρα.

Λίγα θα αλλάξουν στη πλοκή, καθώς η ιστορία περιστρέφεται γύρω από μια 50αρα που ξοδεύει το χρόνο της σε χορευτικά events και βραδιές για singles της ηλικίας της. Όταν γνωρίσει τον Άρνολντ (Τορτούρο) θα προσπαθήσει να ισορροπήσει ανάμεσα στην ελπίδα και τη δυστυχία και τελικά θα βρει τη δύναμη για να απολαύσει το μέλλον της, ό,τι κι αν γίνει στην προσωπική της ζωή. 

«Οι Αδελφοί Αδελφές» του Ζακ Οντιάρ
Ο Ζακ Οντιάρ, που το 2015 κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα με το «Dheepan, Ο Άνθρωπος Χωρίς Πατρίδα», επιχειρεί το πρώτο του μεγάλο βήμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού διασκευάζοντας κινηματογραφικά το μυθιστόρημα του Πάτρικ ντε Γουίτ «Οι Αδελφοί Αδελφές».

Το βιβλίο, μία σάτιρα των γουέστερν, ακολουθεί δυο πληρωμένους δολοφόνους, τον Τσάρλι και τον Έλι Σίστερς (εξ ου και το λογοπαίγνιο των «αδελφών») από το Όρεγκον μέχρι τα βουνά της Σιέρα. Το εξαιρετικά ενδιαφέρον κομμάτι της ταινίας είναι πως τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν ο Τζον Σι Ράιλι και ο Χοακίν Φοίνιξ!

«On the Basis of Sex» της Μίμι Λέντερ
Ο «Call Me By Your Name» Άρμι Χάμερ και η «Rogue One» Φελίσιτι Τζόουνς μάχονται για την ισότητα των φύλων, στη νέα ταινία της Μίμι Λέντερ, γνωστής κυρίως για τις ταινίες δράσης και καταστροφής της δεκαετίας του '90.

Το «On the Basis of Sex» αφηγείται την προσπάθεια της νεαρής καθηγήτριας της νομικής Ρουθ Μπάντερ Γκένσμπουρ να φέρει ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου στην Αμερική την πρώτη υπόθεση εναντίον σεξιστικής συμπεριφοράς. Ο Χάμερ θα υποδυθεί τον σύζυγο της Μπάντερ ενώ τη διάσημη πλέον δικαστικό -και μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου από το 1993- θα ενσαρκώσει η υποψήφια για Όσκαρ στη «Θεωρία των Πάντων» Φελίσιτι Τζόουνς. Ευχόμαστε η ταινία να ξεπεράσει το «basis», γιατί το θέμα είναι εξαιρετικά επίκαιρο.

κεντρική photo: copyright Variety

Διαβάστε εδώ την πλήρη κάλυψη του cinemagazine.gr για τα Oscars 2018!