Oscars 2019: Ποια ταινία θα κερδίσει; Ποια θα θέλαμε να κερδίσει; Οι προβλέψεις του ΣΙΝΕΜΑ (ΙΙΙ) - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
10:23
22/2

Oscars 2019: Ποια ταινία θα κερδίσει; Ποια θα θέλαμε να κερδίσει; Οι προβλέψεις του ΣΙΝΕΜΑ (ΙΙΙ)

Και τώρα ας σηκώσουμε τα μανίκια κι ας μιλήσουμε σοβαρά. Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τη μεγάλη βραδιά, αυτές είναι οι κατηγορίες που θα ανεβάσουν το volume και θα χαμηλώσουν τις φωνές, περιμένοντας το νικητή. Στοιχηματίζουμε;

Από τους Πάνο Γκένα, Ηλία Δημόπουλο, Τάσο Μελεμενίδη

Η λάμψη των OSCAR έρχεται αποκλειστικά στην COSMOTE TV και οι συντάκτες του cinemagazine ετοιμάζονται για την πιο απρόβλεπτη Τελετή Απονομής των τελευταίων χρόνων!

Διαβάστε ακόμη
Ψηφοφορία αναγνωστών: Πού θα δίνατε το Όσκαρ Καλύτερης ταινίας;
Oscars 2019: Η γνώμη του ΣΙΝΕΜΑ για τις υποψήφιες ταινίες για Όσκαρ Καλύτερης ταινίας
Oscars 2019: Ποια ταινία θα κερδίσει; Ποια θα θέλαμε να κερδίσει; Οι προβλέψεις του ΣΙΝΕΜΑ (Ι)

Oscars 2019: Ποια ταινία θα κερδίσει; Ποια θα θέλαμε να κερδίσει; Οι προβλέψεις του ΣΙΝΕΜΑ (ΙΙ)

Β' ΑΝΤΡΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ

Εδώ υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί που το ξέρουμε από νωρίς και όποτε συμβαίνει κάτι τέτοιο, σπάνια έχουμε εκπλήξεις. Ο Μαχέρσαλα Άλι έβγαλε φυσικότατα την ευγλωττία, το κύρος και την απόσταση που διατηρούσε από τις καθημερινές χαρές της ζωής o Ντον Σίρλεϊ, όπως τουλάχιστον αυτός πλάστηκε για τις ανάγκες της ταινίας. Το «Πράσινο Βιβλίο» μπορεί να γέμισε με εχθρούς οι οποίοι αντιτίθενται στην ενδεχόμενη βράβευσή του για Ταινία και Σενάριο, όπως αυτό το βραβείο δύσκολα θα αλλάξει χέρια. 

Πάντως, στην πεντάδα κρύβονται δυο όμορφες ιστορίες. Ο Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ («Θα Μπορούσες Ποτέ να με Συγχωρέσεις;») και ο Σαμ Έλιοτ («Ένα Αστέρι Γεννιέται») δικαιούνται να θεωρούν τους εαυτούς τους παραγνωρισμένους για το σύνολο της καριέρας τους, ο πρώτος δε χάρισε μια υπέροχη αντίδραση πηγαίας χαράς όταν έμαθε πως είναι για πρώτη φορά στη ζωή του υποψήφιος. Μόνο και μόνο για το show που θα έδινε στη σκηνή αν κέρδιζε, θα θέλαμε να τον δούμε να βραβεύεται - όχι πως η ερμηνεία του δεν το αξίζει. Οι Άνταμ Ντράιβερ («Παρείσφρηση») και Σαμ Ρόκγουελ (ως πρόεδρος Μπους στο «Vice») έδειξαν πως το καταδιασκέδασαν με τους χαρακτήρες τους και οι φιλοδοξίες τους τελειώνουν με την υποψηφιότητα. T.M.

Θα νικήσει: Μαχέρσαλα Άλι («Green Book»)
Θα θέλαμε να νικήσει: Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ («Θα Μπορούσες Ποτέ να με Συγχωρέσεις;»)

Β' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ
Παραδοσιακά μία κατηγορία που την βραδιά της Απονομής μπορεί να προσφέρει νικήτρια έκπληξη. Θυμηθείτε ενδεικτικά Μαρίσα Τομέι, Άννα Πάκουιν, Μάρσα Γκέι Χάρντεν.

Φέτος τα προγνωστικά δίνουν Ρετζίνα Κινγκ για το αισθαντικό δράμα του Μπάρι Τζένκινς «If Beale Street Could Talk», ηθοποιό που οι περισσότεροι θυμούνται από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις της στα «24», «The Leftovers» και «Seven Seconds». Η Κινγκ έχει ήδη τη Χρυσή Σφαίρα και αρκετά βραβεία από τις Ενώσεις Κριτικών, ενώ απειλείται από την Έιμι Άνταμς στην 6η της υποψηφιότητα και τις αδίστακτες μηχανορράφους του Λάνθιμου (με ένα Όσκαρ έκαστη), Έμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις. Η Άνταμς που μας απασχολεί σε μόνιμη βάση με εξαιρετικές ερμηνείες θα έχει σίγουρα στο μέλλον ένα πανάξιο Όσκαρ, αλλά ο ρόλος της στο «Vice» δεν προσφέρεται για Ακαδημαϊκή επιβράβευση. Από την άλλη οι Στόουν και Βάις αδικούνται γιατί με διπλή συμμετοχή στην ίδια κατηγορία θα μοιραστούν τις ψήφους. Το τελευταίο διάστημα, η Βάις με το BAFTA, δείχνει να έχει ρεύμα και ίσως κάνει τη διαφορά, κάτι που θα είναι εξαιρετικά ευχάριστο (και δίκαιο) αλλά δύσκολο. Η παρουσία της Μαρίνα ντε Ταβίρα του «Ρόμα», που χτίζει μία ερμηνεία που δικαιώνει τον χαρακτήρα αναδρομικά, είναι μία αναπάντεχη, ευχάριστη προσθήκη που δεν απειλεί. Π.Γ.

Θα νικήσει: Ρετζίνα Κινγκ («If Beale Street Could Talk»)
Θα θέλαμε να νικήσει: Ρέιτσελ Βάις ή Έμα Στόουν («Η Ευνοούμενη»), με ένα ελάχιστο προβάδισμα στη Βάις