Οι βλαβερές συνέπειες του έρωτα: 6 ταινίες κόντρα στον Αγ. Βαλεντίνο! - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
9:57
14/2

Οι βλαβερές συνέπειες του έρωτα: 6 ταινίες κόντρα στον Αγ. Βαλεντίνο!

Ο Πόλεμος των Ρόουζ (The War of the Roses, 1989) του Ντάνι ΝτεΒίτο

Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα. Κάποιες φορές όμως δεν σταματά εκεί και συνεχίζει ακάθεκτος με θύματα προσφιλή κατοικίδια και όχι μόνο.

Όχι να τον προσβάλουμε τον Μάικλ Ντάγκλας, αλλά οι επιλογές του στο γυναικείο φύλο υπήρξαν μάλλον ατυχείς. Αν και στην προκειμένη περίπτωση τόσο αυτός όσο και η συμβία του Κάθλιν Τέρνερ έχουν ξεπεράσει προ πολλού τη ρομαντική περίοδο της σχέσης τους και το μόνο που θέλουν είναι να φάνε ο ένας τον άλλο ζωντανό.

Για παν ενδεχόμενο λοιπόν, αν κάποια στιγμή εσείς και ο Βαλεντίνος σας αποφασίσετε να ενωθείτε με τα ιερά δεσμά του γάμου, αποφύγετε τουλάχιστον τους πλουμιστούς πολυελαίους. Μην ακούτε τις αηδίες περί Φενγκ Σούι – προτιμήστε κάτι πιο μίνιμαλ, γιατί μπορεί να αποβούν μοιραίοι!

My Bloody Valentine (1981) του Τζορτζ Μιχάλκα

Αν κάποιος σας στείλει λουλούδια καλύτερα να του κλείσετε την πόρτα στα μούτρα. Ειδικά αν είκοσι χρόνια πριν οι υπεύθυνοι ασφαλείας ενός ανθρακωρυχείου στη μικρή σας πόλη εγκαταλείψαν το πόστο τους για να γιορτάσουν την ανίερη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου με αποτέλεσμα ένα φριχτό ατύχημα να κοστίσει τη ζωή σε μια χούφτα εργάτες.

Ο μοναδικός επιζών επέστρεψε ένα χρόνο μετά για να ξεπαστρέψει τους υπεύθυνους και να ξορκίσει τους συγχωριανούς του να μην γιορτάσουν ποτέ ξανά. Φυσικά, εκείνοι θα κάνουν του κεφαλιού τους με αποτέλεσμα να το χάσουν! Αν και ομολογουμένως, τι πιο ρομαντικό από το να λάβεις μια αληθινή καρδιά ως δώρο με το ταχυδρομείο;

Η αγαπημένη ταινία των απανταχού κυνικών αντι-Βαλεντίνων είναι ταυτόχρονα ένα πρωτότυπο κοινωνικό μήνυμα σε κατακόκκινο σπλάτερ περιτύλιγμα για την ασφάλεια του προσωπικού από εργατικά ατυχήματα.