Βίντεο: Εξομολογήσεις ενός φανατικού (και προβληματισμένου) οπαδού του Κρίστοφερ Νόλαν - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
11:17
10/9

Βίντεο: Εξομολογήσεις ενός φανατικού (και προβληματισμένου) οπαδού του Κρίστοφερ Νόλαν

Ένα πολύ διασκεδαστικό, αλλά όχι λιγότερο σκεπτόμενο λόγω αυτού, βίντεο-δοκίμιο πάνω στον γιγαντισμό της σκηνοθεσίας, φτιαγμένο από έναν «τυφλό» λάτρη του πολυσυζητημένου δημιουργού.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Φτιαγμένο πριν το «Tenet», το βίντεο αυτό, υπό την αιγίδα του MUBI αλλά και του Royal Ocean Film Society, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα και οπωσδήποτε διασκεδαστική εισβολή στο μυαλό του φανατικού οπαδού, που διατηρώντας μια χαραμάδα κρίσης «αναγκάζεται» να αντιμετωπίσει τον...εφιάλτη αμφισβήτησης του ειδώλου του.

Αφορμή ο Κρίστοφερ Νόλαν και η σαφής, εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, τάση του προς τον γιγαντισμό. Κατά τα λεγόμενα πολλών (ο υπογράφων δεν το έχει δει), το «Tenet» είναι μια ακόμα τεκμηρίωση αυτής της τάσης. Ο ήρωας του δοκιμίου, ένοχος πολλών αξιόλογων βίντεο για όσους παρακολουθούν, ενώ ξεκάθαρα συγκινείται και θαυμάζει το σινεμά του Άγγλου (κι έχουν πολλή πλάκα οι αποδείξεις του), με αφορμή μια κριτική φράση αρχίζει να αισθάνεται τους πρώτους τριγμούς.

Ακόμα πιο ενδιαφέροντα, στην συζήτηση μπαίνει ένας παραλληλισμός με τον Ντέιβιντ Λιν, με τον οποίον ο ιθύνων του δοκιμίου εκτιμά ότι η καριέρα του Νόλαν ομοιάζει. Δείτε εδώ τη συνέχεια....