Οι ταινίες που γέννησαν τα memes: Ένα viral αφιέρωμα - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
14:42
22/3

Οι ταινίες που γέννησαν τα memes: Ένα viral αφιέρωμα

Σε ποια ταινία γουρλώνει τα μάτια του ο Νίκολας Κέιτζ; Και που χαμογελά ο Τζιν Γουάιλντερ; Ένα βίντεο βλέπει πίσω από εμβληματικές εικόνες διάσημων memes και ψάχνει την προέλευσή τους. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Τα βλέπετε παντού. Μια βόλτα να κάνετε μια τυχαία μέρα στα social media, θα δείτε σίγουρα μερικά stills από κινηματογραφικές ταινίες, που μπορεί να μην έκαναν κλικ στο κοινό τη στιγμή που τα είδε, όμως η αποτύπωσή τους αργότερα σε συνδυασμό με μια αστεία ατάκα τα έκαναν αμέσως viral. Η εποχή των memes έδωσε μια δεύτερη ζωή σε σκηνές από φιλμ που υπό άλλες συνθήκες θα είχαν περάσει στη λήθη.

Τα γουρλωμένα μάτια του Νίκολας Κέιτζ στο «Vampire's Kiss», το ειρωνικό βλέμμα του Τζιν Γουάιλντερ στο «Willy Wonka & the Chocolate Factory», ο Σον Μπιν και ο Λίαμ Νίσον έγιναν ήρωες μιας ψηφιακής πραγματικότητας που διαπέρασε το φάσμα του κινηματογράφου. Χρησιμοποιούνται καθημερινά ως απάντηση που εκφράζει δυσφορία, αλαζονεία, βαρεμάρα ή απειλή, φυσικά με πολλές δόσεις χιούμορ.

Ένα βίντεο του Fandor μάζεψε μια σειρά από σκηνές που μπορεί αρκετοί από εσάς να τις βλέπετε συχνά στην οθόνη του υπολογιστή σας αλλά να μην γνωρίζετε από ποια ταινία προέρχονται. Δείτε λοιπόν πως η γενιά των memes εμπνεύστηκε από το σινεμά.