Χρόνια πολλά «Μέρι Πόπινς»! Ένα βίντεο ξεφυλλίζει τις διαφορές βιβλίων και πρωτότυπης ταινίας - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
11:54
27/8

Χρόνια πολλά «Μέρι Πόπινς»! Ένα βίντεο ξεφυλλίζει τις διαφορές βιβλίων και πρωτότυπης ταινίας

Σαν σήμερα έκανε πρεμιέρα η πρωτότυπη «Μέρι Πόπινς» του Ρόμπερτ Στίβενσον με την υπέρλαμπρη Τζούλι Άντριους και τον αξιαγάπητο Ντικ Βαν Ντάικ. Ευκαιρία να θυμηθούμε την υπέροχα σουπερκαλιφρατζιλίστικ ταινία του 1964, τις διαφορές και τις συγγένειες με τα βιβλία της Π.Λ.Τράβερς.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Λίγα πράγματα πιο ευφορικά από το Τεχνικόλορ μιας υπέροχης εποχής αποδραστικού σινεμά κι απ' αυτά η «Μέρι Πόπινς» με την ομπρέλα, τα ζεστά μάτια της Τζούλι Άντριους, τα τραγούδια φυσικά, τους καπνοδοχοκαθαριστές, το γέλιο, τους πιγκουίνους (και η λίστα δεν τελειώνει), έχει τα δικά της σκήπτρα.

Στο ακόλουθο γιορταστικό βίντεο, η ομάδα του cinefix, σε μεγάλα κέφια, βρίσκει τις διαφορές των βιβλίων και των βινιετών τους με την αφηγηματικά ενοποιημένη ταινία, τους χαρακτήρες και τις χαριτωμένες καταστάσεις - που στα βιβλία ενδίδει λιγότερο στην ντισνεϊκή χάρη και περισσότερο σ' ένα ολοκληρωμένο, μαγεμένο σύμπαν.