Martin Day! H Νέα Υόρκη του Μάρτιν Σκορσέζε σε ένα βίντεο-ερωτικό γράμμα - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
10:08
15/11

Martin Day! H Νέα Υόρκη του Μάρτιν Σκορσέζε σε ένα βίντεο-ερωτικό γράμμα

Όχι, δεν είναι μόνο ο Γούντι Άλεν που λατρεύει τη Νέα Υόρκη. Ο Μάρτιν Σκορσέζε είναι από τους δημιουργούς που έχουν υμνήσει με το σινεμά τους την απόλυτη αμερικανική μεγαλούπολη.

Πλάνα από δεκατέσσερις ταινίες του με αναφορές στο Big Apple – από τον «Ταξιτζή» και το «Οργισμένο Είδωλο», ως το «After Hours», τις «Συμμορίες της Νέας Υόρκης», «Τα Καλά Παιδιά» και τους «Κακόφημους Δρόμους» - συγκεντρώθηκαν σε ένα τρίλεπτο κλιπάκι, ως φόρο τιμής του σκηνοθέτη στην πόλη που αγάπησε ο φακός του.

Μονταρισμένο από τον Ρόμπερτ Κολοντνι, το βίντεο δημιουργήθηκε από την House of Nod φτιαγμένο με αγάπη και σεβασμό προς τη δουλειά του Σκορσέζε και των συνεργατών του. 

«Ένα οπτικό ερωτικό γράμμα προς την πόλη της Νέας Υόρκης μέσα από τα μάτια και τα ταλέντα του αιώνιου παιδιού της, Μάρτιν Σκορσέζε. Μια σπουδή πάνω στην αισθητική του κινηματογράφου που ο Σκορσέζε έχει αποστάξει και επανεφεύρει στην πάνω από πέντε δεκαετιών καριέρα του, συλλαμβάνοντας στην κάμερά του το πιο ζωντανό και τραχύ αστικό τοπίο της Αμερικής. Η Νέα Υόρκη εμπνέει τον Μάρτι…. Ο Μάρτι εμπνέει τη Νέα Υόρκη» αναφέρει το σημείωμα που συνοδεύει το βίντεο και για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει ότι ο κινηματογράφος πέρα από πολλά άλλα είναι ταξίδι.