Βίντεο: Πώς θα αντιμετωπίσετε τον doppelganger σας; - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
11:13
26/3

Βίντεο: Πώς θα αντιμετωπίσετε τον doppelganger σας;

Με έμπνευση το «Εμείς» και στον καιρό της καραντίνας, ένα βίντεο μας θυμίζει τις στιγμές που κινηματογραφικοί και τηλεοπτικοί ήρωες βρέθηκαν απέναντι από τον άλλο τους εαυτό.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το «Εμείς» (διαβάστε την κριτική της ταινίας εδώ) υποσχέθηκε πέρσι έναν νέο εφιάλτη δια χειρός Τζόρνταν Πιλ («Τρέξε!») χωρίς να κρύβει ήδη από το τρέιλερ το εύρημα του doppelganger που χρησιμοποιεί.

Το βίντεο του NowThisNerd επιχειρεί μια ανασκόπηση σε αντίστοιχες αναφορές του παρελθόντος, ξεκινώντας από ένα επεισόδιο του «Twilight Zone», βασική πηγή έμπνευσης και της ταινίας του Πιλ. Το βίντεο ταξιδεύει σε ένα ευρύτερο φάσμα της ποπ κουλτούρας, όπου σινεμά, τηλεόραση και video games εμπνέονται κατά καιρούς από τον μύθο των «κακών διδύμων», μια προέκταση συνήθως όλων των φοβιών του σύγχρονου ανθρώπου που ενσαρκώνεται σε έναν όμοιο οπτικά, αλλά τελείως διαφορετικό χαρακτήρα.

Από τις ιστορίες του Ντέιβιντ Λιντς ως το «Army of Darkness» του Σαμ Ράιμι, δείτε παρακάτω τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να «σκοτώσετε» τον doppelganger σας.