12:13
26/3

Βίντεο: Πως να αντιμετωπίσετε τον doppelganger σας

Με αφορμή την κυκλοφορία του «Εμείς», ένα βίντεο μας θυμίζει τις στιγμές που κινηματογραφικοί και τηλεοπτικοί ήρωες βρέθηκαν απέναντι από τον άλλο τους εαυτό.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το «Εμείς» του Τζόρνταν Πιλ (διαβάστε την κριτική της ταινίας εδώ) δεν κρύβει από νωρίς το εύρημα του doppelganger που χρησιμοποιεί. Από το τρέιλερ ήδη βλέπουμε πως μια τετραμελή οικογένεια αφροαμερικανών απειλείται από μια αντίστοιχη και πανομοιότυπη με αυτήν. Οι τέσσερις πρωταγωνιστές θα ζήσουν τον εφιάλτη της μάχης με έναν εναλλακτικό, και αποκρουστικό στην όψη, εαυτό τους, προσθέτοντας στην ταινία στη μυθολογία αυτού του υπο-είδους. 

Το βίντεο του NowThis Nerd επιχειρεί μια ανασκόπηση σε αντίστοιχες αναφορές του παρελθόντος, ξεκινώντας από ένα επεισόδιο του «Twilight Zone» που πρόσφατα και ο ίδιος ο Πιλ ανέφερε ως βασική έμπνευση για την ταινία του. Το βίντεο ταξιδεύει σε ένα ευρύτερο φάσμα της pop κουλτούρας, όπου σινεμά, τηλεόραση και video games εμπνέονται κατά καιρούς από τον μύθο των «κακών διδύμων», μια προέκταση συνήθως όλων των φοβιών του σύγχρονου ανθρώπου που ενσαρκώνεται σε έναν όμοιο οπτικά αλλά τελείως διαφορετικό χαρακτήρα.

Από τις ιστορίες του Ντέιβιντ Λιντς ως το «Army of Darkness» του Σαμ Ράιμι, δείτε παρακάτω τους τρόπου με τους οποίους μπορείτα να «σκοτώσετε» τον doppelganger σας.