Χρόνια πολλά Χάρι Πότερ! Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της σειράς - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
12:50
31/7

Χρόνια πολλά Χάρι Πότερ! Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της σειράς

Με αφορμή τα γενέθλια (31/7) του δημοφιλέστατου μάγου, κάνουμε ένα ταξίδι πίσω στο Χόγκουαρτς και σας ρωτάμε κάτι απλό: Ποια ταινία «Χάρι Πότερ» αποτελεί το αγαπημένο σας κινηματογραφικό... ξόρκι;

Στις 31 Ιουλίου «γεννήθηκε» ο Χάρι Πότερ, ημερομηνία που ταυτίζεται με τα γενέθλια της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, της συγγραφέα που σύστησε λογοτεχνικά τον best-seller ήρωα πριν από 24 χρόνια. Από το παιδικό (ή μήπως παιδιάστικο;) «Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος» του Κολόμπους μέχρι το ενήλικο «Οι Κλήροι του Θανάτου» του Γέιτς, ο διοπτροφόρος μάγος και η παρέα του Χόγκουαρτς μεγάλωσαν μπροστά στα μάτια μας δέκα χρόνια μέσα από οχτώ ταινίες.

Το κινηματογραφικό ραντεβού με την Ποτεριάδα ξεκίνησε το 2001, ολοκληρώθηκε το 2011 και το Αγόρι Που Έζησε, συνέχισε να μεγαλώνει, ζώντας μία εφηβεία στις σελίδες και το πανί που γκρίζαρε με επιτυχία το φόντο ανάμεσα στο καλό και το κακό. Η σειρά έγινε δικαιολογημένα ένα από τα πιο κερδοφόρα φραντσάιζ στην ιστορία του κινηματογράφου κι έδωσε τη σκυτάλη σε ένα νέο κεφάλαιο με το «Φανταστικά Ζώα και Που Βρίσκονται». Παράλληλα χαρακτήρες και ηθοποιοί που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε αποτύπωσαν τον χρόνο στην οθόνη και πολύ πριν το «Boyhood»(!) του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, τρεις νεαροί πρωταγωνιστές και η αφρόκρεμα της βρετανικής σκηνής μεγάλωσαν μπροστά στον φακό.

Ας μοιραστούμε λοιπόν τη μαγεία, ψηφίζοντας την πιο «μαγική» ταινία της σειράς!