Βίντεο: Οι οθόνες του μέλλοντος - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
17:41
22/1

Βίντεο: Οι οθόνες του μέλλοντος

Πως φαντάστηκε ο κινηματογράφος τις οθόνες του σπιτιού μας στο κοντινό μέλλον;

Ο σχεδιασμός παραγωγής ενός φιλμ επιστημονικής φαντασίας είναι πάντα ένας δημιουργικός πονοκέφαλος για τους εμπλεκόμενους. Η βασική ερώτηση που πρέπει να απαντήσουν είναι πως θα μοιάζει ο κόσμος στο μέλλον, αν όντως το φιλμ που διαδραματίζεται στον πλανήτη μας αρκετά χρόνια μετά. Σε πιο σημείο θα έχει προχωρήσει η τεχνολογία και τί όψη θα έχουν τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά;

Από τη δεκαετία του 60 και την άνοδο του είδους, οι εμπνεύσεις των σχεδιαστών ποικίλουν για το πως μοιάζει η οθόνη ενός υπολογιστή ή μιας τηλεόρασης στο μέλλον; Με ευρηματικούς τρόπους, σαν τους κυρτούς καθρέπτες του «Brazil», οι οθόνες παρουσιάζονται για χρόνια εντυπωσιακές αλλά βαριές, μια που η flat τεχνολογία δεν ήταν διαθέσιμη και για τα κινηματογραφικά στούντιο, ενώ με τα χρόνια «σπάνε» τα όρια του κουτιού τους και μοιάζουν με ζωντανούς οργανισμούς πάνω στους οποίους κινούμε τα δάχτυλά μας. 

Με μουσικό χαλί το «The Duel» το Τζόρτζιο Μόροντερ από το «Electric Dreams», όπου ένας υπολογιστής κάνει μαρτυρική τη ζωή του ιδιοκτήτη του, δείτε το παρακάτω mashup με μερικές από τις πιο διάσημες οθόνες του μέλλοντος που φαντάστηκε ο κινηματογράφος.