Η Ντέμπι Χάνιγουντ του «Δυστυχώς Απουσιάζατε» στην κάμερα του ΣΙΝΕΜΑ - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
11:41
7/11

Η Ντέμπι Χάνιγουντ του «Δυστυχώς Απουσιάζατε» στην κάμερα του ΣΙΝΕΜΑ

Η νέα ανακάλυψη του Κεν Λόουτς που εξέπληξε το κοινό των Νυχτών Πρεμιέρας με την εξαιρετική ερμηνεία της στο «Δυστυχώς Απουσιάζατε» μιλά έξω από τα δόντια, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τα αδιέξοδα που βιώνουν εκατομμύρια εργαζόμενοι στην σημερινή Αγγλία.

Συνέντευξη στον Νεκτάριο Σάκκα

Κάτι περισσότερο από ένα μήνα πριν η Ντέμπι Χάνιγουντ είχε επισκεφθεί την Αθήνα για τις 25ες Νύχτες Πρεμιέρας. Η νέα ανακάλυψη του Κεν Λόουτς από το Νιούκαστλ εντυπωσίασε άπαντες με την πηγαία ερμηνευτική της δεινότητα μέσα από το «Δυστυχώς Απουσιάζατε», το τελευταίο πόνημα του βετεράνου Βρετανού δημιουργού που πρωτοπροβλήθηκε στις Κάννες (Διαβάστε τη γνώμη μας για την ταινία εδώ.

Παιδί της εργατικής τάξης, σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών, με δύο δεκαετίες σκληρής δουλειάς στην πλάτη της στον χώρο της εκπαίδευσης, πολιτικοποιημένη, εκφραστική και δίχως καμία διάθεση να μασήσει τα λόγια της, η Χάνιγουντ φαντάζει ο ιδανικός «καθημερινός» άνθρωπος για να παίξει στο «Δυστυχώς Απουσιάζατε». Ένα κοινωνικό δράμα για τα σύγχρονα εργασιακά και κοινωνικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια συμπολίτες της, το οποίο εστιάζει στη μάστιγα των zero hour contracts, μιας εργασιακής πρακτικής που δουλεύει πολύ καλά στην σύγχρονη Μεγάλη Βρετανία - κυρίως αν είσαι εργοδότης.

Έχοντας ζυγίσει στην καθημερινότητά της τον ολοένα αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας να διατηρήσει κανείς ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής (πόσο μάλλον αν έχει οικογένεια), η απίθανη πρωταγωνίστρια του Λόουτς είχε πολλά και εξαιρετικά ενδιαφέροντα να μας πει. Τα οποία ασφαλώς και δεν θα περιορίζονταν στην ανέλπιστη στροφή της στην υποκριτική.

INFO
Η ταινία «Δυστυχώς Απουσιάζατε» προβάλλεται ήδη στις ελληνικές αίθουσες από την Feelgood.