Βίντεο: Το «Handmaid's Tale» από τη μεγάλη στη μικρή οθόνη - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
15:13
17/1

Βίντεο: Το «Handmaid's Tale» από τη μεγάλη στη μικρή οθόνη

Το βιβλίο της Μάργκαρετ Άτγουντ μετατράπηκε σε μια πολύ πετυχημένη σειρά μέσα στο 2017 και ένα βίντεο αποδεικνύει την υπεροχή της σε σχέση με την κινηματογραφική μεταφορά του 1990. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Τηλεοπτικό φαινόμενο της περασμένης σεζόν, με τον δεύτερο κύκλο να ετοιμάζεται για να κυριαρχήσει και μέσα στο 2018, το «The Handmaid's Tale», που βασίστηκε στο βιβλίο της Μάργκαρετ Άτγουντ δεν ήταν η πρώτη μεταφορά του. Ο αξιόλογος γερμανός σκηνοθέτης Βόλκερ Σλέντορφ γύρισε το 1990 στις ΗΠΑ μια κινηματογραφική ταινία, με δυνατό καστ (Νατάσα Ρίτσαρντσον, Φέι Ντάναγουεϊ, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Άινταν Κουίν), θέλοντας να εκμεταλλευεί τη φρέσκια ακόμη επιτυχία του βιβλίου, το οποίο είχε γραφτεί μόλις 5 χρόνια νωρίτερα. 

Η «Ιστορία της Πορφυρής Δούλης», όπως μεταφράστηκε στα ελληνικά το βιβλίο, έγινε «Η Ιστορία μιας Καμαριέρας» στη χώρα μας, ενώ στα αγγλικά φυσικά δεν πειράχτηκε ο τίτλος. Το φιλμ δε συγκίνησε αντίστοιχα με το βιβλίο και ξεχάστηκε γρήγορα, αλλά επανήλθε στην επικαιρότητα χάρη στην κυκλοφορία της σειράς, που αποδείχθηκε «ναυαρχίδα» για το δίκτυο Hulu που τη φιλοξένησε. Ένας youtuber, ακολουθώντας την επιτυχία της σειράς, έφτιαξε βίντεο που συγκρίνει σκηνές από την τότε ταινία με τις αντίστοιχες της σειράς και η διαφορά των παραγωγών είναι όντως εντυπωσιακή. Η ηλιόλουστη, φωτεινή και ανάλαφρη διασκευή του 1990 μοιάζει αρκετά αστεία σε σχέση με τις πιο αυστηρές εικόνες της σειράς που αντικατοπτρίζουν με πολύ καλύτερο τρόπο τον δυστοπικό κόσμο που έπλασε η πένα της Άτγουντ. 

Δείτε παρακάτω το βίντεο: