Βίντεο: Τα καλύτερα πλάνα στην ιστορία των «Star Wars» - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
11:37
15/12

Βίντεο: Τα καλύτερα πλάνα στην ιστορία των «Star Wars»

40 χρόνια ιστορίας μέσα από υπέροχες, διαχρονικές εικόνες σε έναν γαλαξία far, far away.

Από χθες δεκάδες νεόκοποι και παλιοί Jedi επισκέπτονται τις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας για το νέο επεισόδιο της space soap opera που δημιούργησε (και ευτυχώς πούλησε σε δημιουργικότερους ανθρώπους) ο Τζορτζ Λούκας. Όγδοη ταινία της saga τωv Σκαϊγουόκερ, ακολουθεί από κοντά τη δομή της κλασικής τριλογίας 1977-1983, προσφέροντας μερικές ανεπανάληπτες στιγμές δράσης αλλά και προκαλεί σκηνογράφους και κινηματογραφιστές για μια σειρά από πολύ ιδιαίτερα πλάνα με φόντο το ...far, far away διάστημα.

Το «Star Wars: Οι Τελευταίοι Τζεντάι», για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε τη γνώμη του cinemagazine εδώ, έφερε όπως αναμενόταν και μια σειρά από νοσταλγικά αφιερώματα στο διαδίκτυο, κουβαλώντας άλλωστε τη βαριά κληρονομιά ταινιών με τις οποίες μεγάλωσε ένα πολύ σημαντικό ποσοστό δημιουργικών ανθρώπων που σήμερα πατούν τα 40 τους - και πολλοί νεότεροι βέβαια, καθώς η αγάπη για τη Δύναμη δεν έσβησε ποτέ. Ο Ιγκνάθιο Μοντάλβο έχει παρουσιάσει κατά καιρούς μερικά έξοχα αφιερωματικά videos σε σειρές ταινιών ή και σε ολόκληρες δεκαετίες, και τώρα καταπιάνεται με τη μυθολογία του «Star Wars».

Στο βίντεο που θα δείτε καταγράφονται τα καλύτερα πλάνα που είδαμε από το «New Hope» του 1977 ως το περσινό «Rogue One», ιδανικό πρόγευμα δηλαδή λίγο πριν τη θέαση του νεου φιλμ. Απολαύστε το.

Διαβάστε ακόμη: Ανέκδοτες φωτογραφίες από το σύμπαν του «Star Wars»