Βίντεο: Οι μεταφορές των βιβλίων του Στίβεν Κινγκ στη μεγάλη οθόνη - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
11:24
13/8

Βίντεο: Οι μεταφορές των βιβλίων του Στίβεν Κινγκ στη μεγάλη οθόνη

Ένα χορταστικό βίντεο-αφιέρωμα στον συγγραφέα που αγαπά ο κινηματογράφος.

Με περισσότερα από 30 φιλμ που είναι βασισμένα στη δουλειά του, να έχουν κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους όλου του κόσμου, ο Στίβεν Κινγκ είναι σήμερα με διαφορά ο πρώτος συγγραφέας σε μεταφορές βιβλίων του στο σινεμά, σε σημείο που ο όρος «από τον Στίβεν Κινγκ» να παραπέμπει σχεδόν σε ξεχωριστό είδος. 

Ενώ οι ιστορίες του εκτείνονται από δαιμονισμένα αυτοκίνητα μέχρι πρώιμες ενηλικιώσεις παιδιών, όλα τα φιλμ που βασίζονται σε βιβλία του έχουν μια ξεχωριστή πινελιά που είναι δύσκολο να την ξεχωρίσεις και να την κατονομάσεις ως κοινή. Η δουλειά του Κινγκ είναι συνήθως τρομακτική και αλλόκοτη, αλλά πάντα υπάρχει μέσα της ένα ηθικό δίδαγμα που μένει στον θεατή. Και πιο σημαντικό, υπάρχει πάντα η δύναμη της καρδιάς. Αυτό ίσως δεν έχει μεταφερθεί ακριβώς κάποιες φορές από το βιβλίο στην οθόνη, αν σκεφτείτε ότι οι μεταφορές ποικίλουν από αριστουργήματα του Κιούμπρικ ως κάκιστα low budget θρίλερ.

Το παρακάτω βίντεο συγκεντρώνει σε λιγότερο από 5 λεπτά αναγνωρίσιμες κινηματογραφικές μεταφορές του Στίβεν Κινγκ, και, όσο φανατικοί και αν είστε, σίγουρα θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε κάποια διασκευή που αγνοούσατε ως τώρα.