Βίντεο: Οι 10 καλύτερες χρήσεις του χρώματος στο σινεμά - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
14:20
26/1

Βίντεο: Οι 10 καλύτερες χρήσεις του χρώματος στο σινεμά

Ένα video essay εξηγεί τους τρόπους και τους λόγους για τους οποίους επιλέγονται συγκεκριμένα χρώματα σε σχέση με την αφήγηση κάθε ταινίας. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η αγαπημένη ομάδα του Cinefix δίνει μεστά εκπαιδευτικά βίντεο που αντλούν έμπνευση από την ιστορία του κινηματογράφου, με τρόπο συχνά διασκεδαστικό και ξεκούραστο. Επόμενο πεδίο με το οποίο ασχολήθηκαν είναι το χρώμα και το πως αυτό χρησιμοποιήθηκε ως μέσο έκφρασης. Για ποιο λόγο άλλοτε χρησιμοποιούνται ψυχρά και άλλοτε θερμά χρώματα και πώς κάθε χρωματική παλέττα που επιλέγεται μπορεί να δώσει διαφορετικά μηνύματα για μια ταινία και τους χαρακτήρες της. 

Το βίντεο, αν και χρησιμοποιεί σκηνές από πάρα πολλές ταινίες, επικεντρώνεται σε δέκα, αυτές που θεωρεί πως έγινε η σωστότερη χρήση του χρώματος. Για μια πιο ευρεία κατανόηση της χρήσης του χρώματος, προσφέρει μια γκάμα με διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης (ή μη χρήσης) χρώματος και επιλέγει την καλύτερη, κατα τη γνώμη της ομάδας, ταινία για την κάθε περίπτωση. Δείτε λοιπόν πως λειτουργούν οι αντιθέσεις, οι λευκές ή σκούρε αποχρώσεις και οι σκιές και βγάλτε καινούρια συμπεράσματα για τις ταινίες που αναφέρονται.