Βίντεο: Μη φοβάστε τις ασπρόμαυρες ταινίες! - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
12:30
19/1

Βίντεο: Μη φοβάστε τις ασπρόμαυρες ταινίες!

Μια λεπτομερής ανάλυση που ξεκινά από την εποχή που το σινεμά δεν είχε χρώματα ως το σήμερα που το ασπρόμαυρο αποτελεί μια φορμαλιστική επιλογή. 

Πολλοί θα έχετε ακούσει θεατές του σήμερα να απορρίπτουν ένα φιλμ επειδή είναι ασπρόμαυρο, είτε είναι κάποιο από κλασικά είτε ένα σύγχρονο που ο σκηνοθέτης του επέλεξε να το γυρίσει έτσι. Ο φόβος του ασπρόμαυρου συνδέεται με άλλους αντίστοιχους, για καλλιτεχνικά ή παλιά φιλμ, που εμποδίζουν αρκετούς να διευρύνουν τις γνώσεις και την οπτική τους γύρω από τον κινηματογράφο, αναλώνοντας συχνά μόνο νέες, εμπορικές και βοηθούμενες από το μαρκετινγκ της εποχής, ταινίες. 

Η ομάδα RocketJump Film School κυκλοφόρησε ένα λεπτομερέστατο βίντεο που βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Αναλύει όλα τα διαφορετικά ρεύματα που επικράτησαν στα πρώτα, ασπρόμαυρα χρόνια του κινηματογράφου, φτάνοντας ως το σήμερα με παραδείγματα ταινιών σαν το «Mad Max: Fury Road» που παρουσιάστηκε πειραματικά και σε ασπρόμαυρη version. Το βίντεο ονομάζεται «So You Don’t Want to Watch a Black & White Movie?» και σίγουρα θα πείσει και τον πιο δύσπιστο για τη γοητεία του ασπρόμαυρου.