12:18
13/6

Σινεφίλ ποζισιόν! Το μπαλέτο στο σινεμά μέσα από ένα απολαυστικό βίντεο

Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας «Νουρέγιεφ: Το Λευκό Κοράκι» ένα βίντεο σας τοποθετεί σε κινηματογραφική ποζισιόν με θέα ενα εντυπωσιακό σύνολο σκηνών μπαλέτου από την ιστορία του κινηματογράφου. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Με μουσικό χαλί τη σύνθεση του Κλίντ Μάνσελ που διασκευάζει Τσαϊκόφσκι για να επενδύσει τον «τέλειο» χορό του «Μαύρου Κύκνου» της Νάταλι Πόρτμαν, ένα βίντεο θα σας λύσει για πάντα το πρόβλημα για το ποιες είναι οι γνωστότερες σκηνές μπαλέτου στον κινηματογράφο!

Περιέχοντας 64 σκηνές από διαφορετικά φιλμ μέσα σε 2 λεπτά (για την ακρίβεια μόλις 2:20) αξίζει χειροκρότημα κοινού και κριτών, καθώς το μοντάζ του δε κινείται γραμμικά μέσα στην ιστορία του σινεμά, αλλά έχει σκοπό να μοιάζει με ένα ξεχωριστικό χορευτικό νούμερο με αρχή, μέση και τέλος. 

Από κλασικά φιλμ, όπως το «Ziegfeld Follies» και τα «Κόκκινα Παπούτσια» (μην χάσετε την προβολή της αριστουργηματικής ταινίας στο 9ο Athens Open Air Film Festival, πληροφορίες εδώ), μέχρι σύγχρονες δημιουργίες όπως τα «Μαύρος Κύκνος» και «Pina», το βίντεο είναι ένα ιδανικό εργαλείο για όσους ψάχνουν να βρουν σκηνές από μπαλέτο στο σινεμά. 

Δείτε το παρακάτω και πατήστε εδώ για την λίστα των ταινιών.