Το Vanity Fair γιορτάζει τα 10 χρόνια του Marvel Cinematic Universe [photos] - αφιερωματα , photo gallery || cinemagazine.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / PHOTO GALLERY
14:38
28/11

Το Vanity Fair γιορτάζει τα 10 χρόνια του Marvel Cinematic Universe [photos]

Το Vanity Fair γιορτάζει τα 10 χρόνια του Marvel Cinematic Universe [photos]

Γέμισαν με υπερήρωες οι σελίδες του γνωστου περιοδικού, με την Marvel να πιστοποιεί την υποεροχή της στο χώρο και να υπενθυμίζει τους δεκάδες χαρακτήρες που κρατά για το μέλλον

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Μια από τις πιο επικερδείς ιδέες της Marvel, και κατά συνέπεια της Disney, ήταν η δημιουργία και η ανάπτυξη του Marvel Cinematic Universe, ενός ενιαίου σύμπαντος στο οποίο συνυπάρχουν όλοι οι ήρωες της εταιρίας που συμμετέχουν στις ταινίες, δημιουργώντας μια διαρκή σειρά που τα κομμάτια της ενώνονται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ταινίας. Απόλυτα πετυχημένη κίνηση εμπορικά, έδωσε στα Marvel Studios την πιστοποίηδη πως ξέρουν να γυρνούν ταινίες με υπερήρωες, αναμειγνύνοντας χιούμορ και δράση σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν όχι μόνο τους πιτσιρικάδες, αλλά και λίγο μεγαλύτερες ηλικίες.

Δέκα χρόνια πέρασαν από την «ίδρυση» του σύμπαντος, που είχε ως πρώτο παιδί, λίγους μήνες μετά την επισημοποίηση του σχεδίου, το «Ironman», ταινία σχεδόν πρόχειρη με τα σημερινά δεδομένα του κόσμου, που έδωσε νέα καριέρα στον Ρόμπερτ Ντ. Τζούνιορ και έβγαλε τόσα χρήματα ώστε να πείσει τους μετόχους της Disney ότι το εγχείρημα αυτό έχει μέλλον. Από εκεί φτάσαμε στους Avengers που θα έχουν τρίτη ταινία τον Μάιο του 2018 (ακριβώς 10 χρόνια μετά το «Ironman») και μια τέταρτη το 2019, τότε που λήγουν τα περισσότερα συμβόλαια των βασικών ηθοποιών του franchise, με τη Marvel να φροντίζει για το μέλλον, επενδύοντας σε νέους ήρωες. O CEO της Disney, Μπομπ Άιγκερ είπε χαρακτηριστικά πως το στούντιο έχει δικαιώματα για 7000 χαρακτήρες και πως «ψάχνουν να εξερευνήσουν κόσμους τελείως διαφορετικούς (γεωγραφικά και χρονικά) σε σχέση με τους τωρινούς, αλλά και να επανασυστήσουν κάποιους ήδη γνωστούς.»

Ακόμη πιο αισιόδοξος ο πρόεδρος των Marvel Studios, Κέβιν Φάιγκι, είπε:«Έχουμε κάνει 22 ταινίες και έχουμε σχέδια για τουλάχιστον άλλες 20 που θα είναι σκόπιμα πολύ διαφορετικές σε σχέση με ό,τι έχετε δει. Ειδικά το Avengers 4 (βγαινει το 2019) θα έχει κάτι που δεν έχετε δει ποτέ σε ταινία με υπερήρωες: ένα φινάλε. Θα υπάρχουν στο μέλλον 2 περίοδοι, ταινίες πριν το Avengers 4 και ταινίες μετά.»

Ως τότε, απολαύστε τη φωτογράφιση με όλους του ήρωες του σύμπαντος.