Το Sight & Sound δημοσίευσε τη λίστα με τα καλύτερα του 2017 και προκάλεσε «μίνι» σκάνδαλο - αφιερωματα , photo gallery || cinemagazine.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / PHOTO GALLERY
9:18
6/12

Το Sight & Sound δημοσίευσε τη λίστα με τα καλύτερα του 2017 και προκάλεσε «μίνι» σκάνδαλο

Το Sight & Sound δημοσίευσε τη λίστα με τα καλύτερα του 2017 και προκάλεσε «μίνι» σκάνδαλο

Ενα από τα εγκυρότερα κινηματογραφικά παγκοσμίως δημοσίευσε τη λίστα με τις καλύτερες ταινίες (και όχι μόνο τελικά!) της χρονιάς.

Ενα από τα εγκυρότερα κινηματογραφικά περιοδικά, το βρετανικό Sight & Sound του BFI ονόμασε τις καλύτερες ταινίες του 2017 και προκάλεσε ένα «μίνι» σκάνδαλο προσθέτοντας στη λίστα και μία σειρά: το τρίτο «κεφάλαιο» της σπουδαίας επιστροφής του Ντέιβιντ Λιντς στο «Twin Peaks»!

Η επιστροφή του «Twin Peaks» ήταν το τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς, σε μια εποχή που η τηλεόραση μοιάζει πιο ισχυρή από ποτέ. Το γύρισμα και το μοντάζ των 18 επεισοδίων, όλα σκηνοθετημένα από τον Ντέιβιντ Λιντς, είχαν τη μορφή μιας μεγάλης, ενιαίας ταινίας για την οποία ο Λιντς είχε πλήρη ελευθερία χωρίς παρεμβολές από τους παραγωγούς, όπως στα '90s, και δίχως συμβιβασμούς.

Μπορεί η απόφαση να εγείρει το ερώτημα αν η «καλή τηλεόραση» μπορεί να λογίζεται και ως «καλό σινεμα», αλλά μέχρι να καταλήξουμε σε απάντηση, δείτε τη λίστα με τις επιλογές του Sight & Sound όπως ψηφίστηκαν από περισσότερους από 180 κριτικούς κινηματογράφου, προγραμματιστές φεστιβάλ και ακαδημαϊκούς παγκοσμίως.

Και κρατήστε σημειώσεις για όσα παραλείψατε μέσα στη χρονιά!