«Solo: A Star Wars Story»: ο Χαν Σόλο προσγειώνει το Μιλένιουμ Φάλκον στις φετινές Κάννες - αφιερωματα , photo gallery || cinemagazine.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / PHOTO GALLERY
8:43
6/4

«Solo: A Star Wars Story»: ο Χαν Σόλο προσγειώνει το Μιλένιουμ Φάλκον στις φετινές Κάννες

«Solo: A Star Wars Story»: ο Χαν Σόλο προσγειώνει το Μιλένιουμ Φάλκον στις φετινές Κάννες

Το νέο spin-off του «Star Wars» θα κάνει πρεμιέρα στο 71ο Φεστιβάλ Καννών.

Από τον Πάνο Γκένα

Η Δύναμη μπορεί να μην είναι ακόμα μαζί του, μιας και σ' αυτό το σημείο δεν έχει γνωρίσει ακόμα τον Λουκ Σκαϊγουόκερ και τον Όμπι-Ουάν Κενόμπι, αλλά ο Χαν Σόλο είναι μια προσωπικότητα που δεν χρειάζεται τις δοξασίες των Τζεντάι. Ο καλύτερος πιλότος του γαλαξία, αυτός που έκανε με το Μιλένιουμ Φάλκον «τη διαδρομή Κέσελ σε 12 παρσέκ», έρχεται με «σόλο» ταινία και το πρόσωπο του Άλντεν Έρενραϊχ τον Μάιο.

Παρά τα προβλήματα που συνάντησε στα γυρίσματα (διαβάστε αναλυτικά εδώ), ο «Solo» επιστρέφει και προσγειώνει το Μιλένιουμ Φάλκον στις φετινές Κάννες για την παγκόσμια πρεμιέρα του στις 15 Μαΐου.

«Για 'μένα είναι ένα love story μεταξύ του Χαν και του Τσούι», υποστηρίζει ο θρυλικός σεναριογράφος της ταινίας Λόρενς Κάσνταν («Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται», «Η Μεγάλη Ανατριχίλα»). «Η σχέση τους ήταν πάντα το αγαπημένο μου κομμάτι στην ιστορία και το γεγονός πως μόνο ο Χαν καταλαβαίνει το τι λέει ο Τσούι, είναι μία διασκεδαστική ευκαιρία για κωμωδία». Ο Ντόναλντ Γκλόβερ υποδύεται στην ταινία τον τζογαδόρο Λάντο Καλρίσιαν, άσπονδο φίλο του Χαν, χαρακτήρα που γνωρίσαμε στο «Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται» (με τον Μπίλι Ντι Γουίλιαμς στο ρόλο). Ποιο είναι το παρελθόν τους; «Θα πάρουμε μία γεύση. Πόσο καλός είναι ο Λάντο. Πόσο καλός είναι ο Χαν;», λέει ο Γκλόβερ που έχει σαρώσει τηλεοπτικά με το εξαιρετικό «Atlanta».

Όσο για τη «μητέρα  των Δράκων» Εμίλια Κλαρκ, στο «Solo» είναι η φαμ-φατάλ Κι'Ρα που φέρνει κάτι από νουάρ στο σύμπαν του «Star Wars». «Απλά κάνει τα πάντα για να μείνει ζωντανή», υποστηρίζει η Κλαρκ, κάτι ανάλογο με τον Τομπάιας Μπέκετ, τον μέντορα του Χαν Σόλο που ερμηνεύει ο φετινός υποψήφιος για Όσκαρ Β' Αντρικού Γούντι Χάρελσον («Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ στο Μιζούρι»). 

Όσο για τις εκπλήξεις της πλοκής... Κρατήστε το όνομα του πλανήτη Μίμπαν. Αν δεν σας λέει κάτι, ο Μίμπαν είναι ένας πλανήτης γεμάτος ομίχλη και έναν ουρανό με καταιγίδες. Και κάτι ακόμα. Το έδαφός του περιέχει Kaiburr: τους κρύσταλους που δίνουν ενέργεια στα φωτόσπαθα, τους ίδιους που χρησιμοποίησε ο Μαντς Μίκελσεν στο «Rogue One» (θυμηθείτε και το μενταγιόν που φορούσε η Φελίσιτι Τζόουνς) και φυσικά η ύλη από την οποία αποτελείται ο πυρήνας του Death Star.