Δημιουργώντας νέα μοτίβα: Οι New York Times φωτογραφίζουν τους ηθοποιούς της χρονιάς - αφιερωματα , photo gallery || cinemagazine.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / PHOTO GALLERY
14:31
12/12

Δημιουργώντας νέα μοτίβα: Οι New York Times φωτογραφίζουν τους ηθοποιούς της χρονιάς

Δημιουργώντας νέα μοτίβα: Οι New York Times φωτογραφίζουν τους ηθοποιούς της χρονιάς

Η παράδοση των Times με τα είδωλα της οθόνης συνεχίστηκε τιμώντας φέτος την ίδια τη φύση του ηθοποιου. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη


Οι New York Times βάζουν κάθε χρόνο μια δεκάδα ηθοποιών που ξεχώρισαν, να συμμετέχουν σε μια φωτογράφιση γύρω από ένα συγκεκριμένο concept. Φέτος αυτό εμπνέεται από την ίδια τη φύση του ηθοποιού, τιμώντας ερμηνείες που δε βρίσκονται κοντά στα ακαδημαϊκά πρότυπα και σύμφωνα με το άρθρο «δεν ενσαρκώνουν απλά αστέρια του παρελθόντος, αλλά δημιουργούν καινούργια».

Αυτή η meta αντίληψη της επιλογής έχει ως αφετηρία το ότι αρκετοί από τους ηθοποιούς αυτούς ερμηνεύουν ερμηνευτές ή γενικώς ανθρώπους από το χώρο της δημιουργίας χωρίς να βασίζονται σε μιμήσεις ή συγκεκριμένο μοτίβο. Το νέο που φτιάχνουν απορρέει μέσα από τις ερμηνείες τους που προτιμήθηκαν σύμφωνα με τους συντάκτες του άρθρου σε σχέση με περιπτώσεις όπως του Τομ Χανκς (που υποδύεται τον Φρεντ Ρότζερς) ή της Ρενέ Ζελβέγκερ (που υποδύεται τη Τζούντι Γκάρλαντ) που ερμηνεύουν με γνώμονα το Όσκαρ. Ας μιλήσουν όμως οι εικόνες.