Τα φιλμικά πρόσωπα ενός κλόουν: 10 ταινίες που επηρέασαν το «Joker» - αφιερωματα , photo gallery || cinemagazine.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / PHOTO GALLERY
10:25
4/10

Τα φιλμικά πρόσωπα ενός κλόουν: 10 ταινίες που επηρέασαν το «Joker»

Τα φιλμικά πρόσωπα ενός κλόουν: 10 ταινίες που επηρέασαν το «Joker»

Πρώιμοι κλόουν, εκδικητές, επαναστάτες, άνθρωποι που βρέθηκαν στο σημείο χωρίς επιστροφή. Η ομάδα του cinemagazine διαλέγει τις 10 κινηματογραφικές στάσεις που βρίσκονται πιο κοντά στον κόσμο του «Joker».

Από τους Πάνο Γκένα, Ηλία Δημόπουλο και Τάσο Μελεμενίδη


Ο «Joker» ξεκίνησε να παίζεται πλέον στη χώρα μας (διαβάστε εδώ τη γνώμη του cinemagazine), καταδικασμένος να λατρευτεί και να μισηθεί από πολλούς, ενώνοντας τις «γήινες» βάσεις στις οποίες χτίστηκε η κοινωνία της Γκόθαμ με έναν ήρωα-δυναμίτη  που συζητιόταν περισσότερο από τον πρωταγωνιστή της ιστορίας σε κάθε κινηματογραφική του εμφάνιση. Η ερμηνεία από τον Χοακίν Φίνιξ θα μας απασχολήσει για καιρό, με τον ίδιο να έχει γεφυρώσει ήδη την απόσταση ανάμεσα στον ρόλο του Ρόμπερτ ντε Νίρο στον «Ταξιτζή» και τον τωρινό του, με την εμφάνισή του στο «Δεν Ήσουν Ποτέ Εκεί» της Λιν Ράμσεϊ πριν δυο χρόνια. 

Πέρα από την ερμηνεία όμως, το «Joker» του Τοντ Φίλιπς στηρίζεται, ηθελημένα από την αρχή, στις πλάτες σπουδαίων φιλμ κυρίως από τη δεκαετία του 70, φτάνοντας φυσικά ως την προηγούμενη παρουσία του ήρωα στις οθόνες μας, στον εκρηκτικό «Σκοτεινό Ιππότη». Εμείς διαλέξαμε τα δέκα που πιστεύουμε ότι βρίσκονται πιο κοντά από οποιαδήποτε άλλα στον κόσμο της ταινίας και σίγουρα θα αποτελέσουν ιδανική φιλμική συντροφιά το επόμενο διάστημα σε όσους θέλουν να εντρυφήσουν περισσότερο στην προσωπικότητα του διασημότερου κλόουν της εποχής μας.