«Dune» 1984 εναντίον «Dune» 2020: Θυμηθείτε ποιοί παίζουν ποιούς [photos] - αφιερωματα , photo gallery || cinemagazine.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / PHOTO GALLERY
9:22
20/3

«Dune» 1984 εναντίον «Dune» 2020: Θυμηθείτε ποιοί παίζουν ποιούς [photos]

Λίτο Ατρείδης (Γιούργκεν Πρόκνοου - Όσκαρ Άιζακ)
Λίτο Ατρείδης (Γιούργκεν Πρόκνοου - Όσκαρ Άιζακ)

Το «Dune» του Ντενί Βιλνέβ ξεκινά επιτέλους γυρίσματα! Ας θυμηθούμε τους ηθοποιούς της ταινίας και τους χαρακτήρες που υποδύονται έχοντας ως οδηγό εκείνους από το «Dune» (1984) του Ντέιβιντ Λιντς.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

 

Μετά από μία αξιοσημείωτη πορεία στη γη, ο Ντενί Βιλνέβ («Arrival», «Blade Runner 2049») απογειώνεται με προορισμό τον πλανήτη Αρράκις και έχει σπουδαίους συνεπιβάτες. Με την παραγωγή να ξεκινά επιτέλους γυρίσματα, το κινηματογραφικό σάιτ ComingSoon.net έκανε μια σύνοψη όλων των ανακοινώσεων που έγιναν τους τελευταίους μήνες σχετικά με το πολυπληθές καστ της ταινίας, βάζοντας τους ηθοποιούς που θα πρωταγωνιστήσουν πλάι σε αυτούς της ταινίας του 1984. 

Θυμίζουμε πως ο Τιμοτέ Σαλαμέ  θα πρωταγωνιστεί ως Πολ Ατρείδης και η γοητευτική Ρεμπέκα Φέργκιουσον («Επικίνδυνη Αποστολή: Η Πτώση», «The Greatest Showman») θα είναι η Λαίδη Τζέσικα, μητέρα του Πολ. Στο υπόλοιπο καστ συναντάμε τον Στέλαν Σκάρσγκαρντ (στο ρόλο του κακού Βαρόνου Βλάντιμιρ Χαρκόνεν), τον Ντέιβ Μπαουτίστα (στη δεύτερη συνεργασία του με τον Βιλνέβ μετά το «Blade Runner 2049»), την αξιότιμη κυρία του σινεμά Σαρλότ Ράμπλινγκ, στο ρόλο της Σεβάσμιας Μητέρας Γάιους Έλεν Μοχάιαμ, και ακόμη τους Όσκαρ Άιζακ, Χαβιέ Μπαρδέμ, Τζος Μπρόλιν.

Το πυκνό μυθιστόρημα του Φρανκ Χέρμπερτ, ένα από τα πλέον πολύπλοκα και πολυεπίπεδα λογοτεχνικά έργα επιστημονικής φαντασίας, απασχολεί τον κινηματογράφο εδώ και δεκαετίες. Στα μέσα του '70 ο Αλεχάντρο Χοδορόφσκι είχε δείξει ενδιαφέρον (αξίζει να δείτε το ντοκιμαντέρ «Jodorowsky's Dune» σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετώπισε η παραγωγή), ενώ στις αρχές του '80 ο Ρίντλεϊ Σκοτ είχε απορρίψει την κινηματογραφική μεταφορά του έργου προκειμένου να ασχοληθεί με το «Blade Runner». Τελικά το «Dune» βρήκε το δρόμο του στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1984 με οδηγό τον Ντέιβιντ Λίντς, ο οποίος παρέδωσε ένα αμφιλεγόμενο και σχετικά αδύναμο φιλμ με πρωταγωνιστή τον Κάιλ ΜακΛάχλαν στο ρόλο του Πολ Ατρείδη. 

Το σενάριο της νέας ταινίας θα υπογράφει ο Έρικ Ροθ, ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος των «Forrest Gump», «The Insider» και «Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον».

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη:

Ο Αρράκις, γνωστός και ως Ντιουν είναι το μοναδικό μέρος σε ολόκληρο το γνωστό σύμπαν όπου υπάρχουν φυσικά αποθέματα του μπαχαρικού μελάνζ, της πολυτιμότερης ουσίας στην Αυτοκρατορία. Ο Πολ θα σφραγίσει το μέλλον του πλανήτη και ολόκληρης της Αυτοκρατορίας αναλαμβάνοντας να πάρει εκδίκηση για την συνομωσία κατά της οικογένειας του που έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο του πατέρα του.