To 8ο Athens Open Air τραγούδησε «Το Παιχνίδι των Λυγμών» [photos] - αφιερωματα , photo gallery || cinemagazine.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / PHOTO GALLERY
11:28
11/6

To 8ο Athens Open Air τραγούδησε «Το Παιχνίδι των Λυγμών» [photos]

To 8ο Athens Open Air τραγούδησε «Το Παιχνίδι των Λυγμών» [photos]
«Περήφανα» και πανηγυρικά γιόρτασε την Παρασκευή το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας το #AthensPride με την προβολή της ταινίας «Το Παιχνίδι των Λυγμών» του Νιλ Τζόρνταν στην Πλατεία Αυδή.
Από το cinemagazine.gr

Τους περισσότερους από 500 θεατές που γέμισαν από νωρίς την πλατεία, υποδέχθηκε ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, Λουκάς Κατσίκας, μιλώντας για τη σημασία και την καλλιτεχνική αξία της ταινία που αποτελεί μία από τις καλύτερες κινηματογραφικές δημιουργίες της δεκαετίας του '90.

Στη συνέχεια προσκάλεσε κοντά του τον Πρόεδρο του Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, κο Κωνσταντίνο Μπιτζάνη, ο οποίος μίλησε με ενθουσιασμό για τη σταθερή συνεργασία του Οργανισμού με το Φεστιβάλ που «φέρνει τον πολιτισμό στις γειτονιές της Αθήνας».

Στην προβολή παρευρέθηκε και η Michelle Ryan, από την Πρεσβεία της Ιρλανδίας η οποία αναφέρθηκε στην ιστορική σημασία της ταινίας σε πολιτικό και καλλιτεχνικό επίπεδο αλλά και στην κοινωνική πρόοδο που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα του σκηνοθέτη, με την αναγνώριση του δικαιώματος γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια και την πρόσφατη νομιμοποίηση με δημοψήφισμα του δικαιώματος άμβλωσης.

Το κοινό απόλαυσε και μια σειρά μικρού μήκους animation ταινιών queer θεματολογίας πριν την έναρξη της ταινίας που επέλεξαν το Animasyros International Animation Festival + Agora και η Andrea Gilbert από το Athens Pride - Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας. Ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ, κος Βασίλης Καραμητσάνης, ήταν επίσης παρών στην προβολή και, αφού ευχαρίστησε το Athens Open Air Film Festival για τη συνέργεια, δήλωσε ότι είναι «υπερήφανοι/ες» για την τρίτη κατά σειρά χρονιά συνεργασίας με το #ΑthensPride.

Τη μαγική βραδιά συμπλήρωσαν ιδανικά οι φωτισμοί του συνεργάτη μας, κου Θοδωρή Βασιλόπουλου από την εταιρία Art of Sound - www.artofsound.info, απλώνοντας ένα βαθύ μπλε χρώμα εμπνευσμένο από την αφίσα της φετινής διοργάνωσης στο κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Αθηνών.

Η Fischer Beer η πιο σινεφίλ μπίρα, συνόδευσε γευστικά την προβολή, όπως και όλη τη διαδρομή του φετινού κινηματογραφικού καλοκαιριού, στο πλαίσιο του 8ου Athens Open Air Film Festival, εντός αλλά και εκτός Αττικής.

Επόμενος σταθμός της αγαπημένης κινηματογραφικής γιορτής του καλοκαιριού: Παρασκευή, 15 Ιουνίου, με την προβολή της ταινίας «Χρυσοδάκτυλος» (Goldfinger, 1964) στην Ακαδημία Πλάτωνος!

Περισσότερα εδώ!