Μαγεία! Ο Μπράιαν Σέλζνικ εικονογραφεί τα επετειακά εξώφυλλα «Χάρι Πότερ» - αφιερωματα , photo gallery || cinemagazine.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / PHOTO GALLERY
14:44
11/4

Μαγεία! Ο Μπράιαν Σέλζνικ εικονογραφεί τα επετειακά εξώφυλλα «Χάρι Πότερ»

Μαγεία! Ο Μπράιαν Σέλζνικ εικονογραφεί τα επετειακά εξώφυλλα «Χάρι Πότερ»

Με αφορμή την 20ή επέτειο από το «Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος», ο Μπράιαν Σέλζνικ «αφηγείται» με εικόνες την επική ιστορία του δημοφιλή μάγου.

Από τον Πάνο Γκένα

Ο βραβευμένος συγγραφέας και εικονογράφος Μπράιαν Σέλζνικ σήκωσε το «μαγικό» μολύβι του και σχεδίασε για λογαριασμό του εκδοτικού οίκου Scholastic τα επετειακά εξώφυλλα των βιβλίων «Χάρι Πότερ» με αφορμή την 20ή επέτειο από την κυκλοφορία του «Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος».

Με την χαρακτηριστική ασπρόμαυρη αισθητική του, τα επτά εξώφυλλα απεικονίζουν αγαπημένους χαρακτήρες της σειράς και μολονότι αυτόνομα, αν τοποθετηθούν στη σειρά σχηματίζουν μια εκθαμβωτική εικόνα που αποτυπώνει την ιστορία του Χάρι Πότερ από την Privet Drive ως την επική Μάχη του Χόγκουαρτς.

Σύμφωνα με τον Σέλζνικ: «Είμαι τεράστιος θαυμαστής των "Χάρι Πότερ" (ένας περήφανος Χάφλπαφ). Το να μου ζητηθεί να σχεδιάσω τα εξώφυλλα της 20ής επετειακής έκδοσης είναι μία μεγάλη τιμή [...] Ξαναδιάβασα τα βιβλία και ήθελα να ασχοληθώ με τις σχέσεις μεταξύ των χαρακτήρων του μαγικού κόσμου της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ και να το αποτυπώσω στα εξώφυλλα....»

Ο Σέλζνικ έγραψε και εικονογράφησε το «Wonderstruck» στο οποίο βασίστηκε η πρόσφατη ταινία του Τοντ Χέινς και το 2008 κέρδισε το μετάλιο Caldecott για την εικονογράφηση του «The Invention of Hugo Cabret», βιβλίο στο οποίο βασίστηκε το «Hugo» του Μάρτιν Σκορσέζε.

Δείτε στο gallery τα εξώφυλλα των βιβλίων.