Οι 24ες Νύχτες Πρεμιέρας έζησαν την «Οδύσσεια του Διαστήματος» για πρώτη φορά σε 4K προβολή! [photos] - αφιερωματα , photo gallery || cinemagazine.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / PHOTO GALLERY
20:28
5/9

Οι 24ες Νύχτες Πρεμιέρας έζησαν την «Οδύσσεια του Διαστήματος» για πρώτη φορά σε 4K προβολή! [photos]

Οι 24ες Νύχτες Πρεμιέρας έζησαν την «Οδύσσεια του Διαστήματος» για πρώτη φορά σε 4K προβολή! [photos]

Το αριστούργημα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ γίνεται 50 χρόνων και οι 24ες Νύχτες Πρεμιέρας, το cinemagazine.gr και η εταιρία Tanweer διοργάνωσαν μια επετειακή προβολή του σε 4Κ για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Από το cinemagazine.gr

 

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, κ. Λουκάς Κατσίκας, καλωσόρισε το κοινό και με μεγάλη χαρά αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες και αυστηρές προδιαγραφές της συγκεκριμένης προβολής, «με τις ευλογίες του Κρίστοφερ Νόλαν», αναβιώνοντας με ακρίβεια τις συνθήκες της πρεμιέρας της το 1968!

Στη συνέχεια παρουσίασε στο ενθουσιώδες κοινό το συλλεκτικό πρόγραμμα που συνόδευσε την ταινία στην πρώτη της κυκλοφορία και προσκάλεσε κοντά του τον σκηνοθέτη, Γιώργο Ζώη, ο οποίος μίλησε με εκστατικά λόγια για το μοναδικής ομορφιάς έπος του Κιούμπρικ αποκαλύπτοντας στους θεατές και τη δεύτερη ιδιότητά του ως «κακού αστροφυσικού»! Θυμίζουμε ότι στο φετινό Φεστιβάλ θα προβληθεί και η νέα ταινία του Γιώργου Ζώη, με τίτλο Third Kind. Την προβολή τίμησε και ο Υποψήφιος Διδάκτωρ Αστροφυσικής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κος Παναγιώτης Παπασπύρου ο οποίος αναφέρθηκε με θαυμασμό στη σύνδεση του «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» με το πνεύμα της δεκαετίας κατά την οποία εμπνεύστηκε την ιστορία ο Άρθουρ Κλαρκ και μετέφερε εκθαμβωτικά στη μεγάλη οθόνη ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ, για τη σχέση του ανθρώπου με το διάστημα και το μέλλον αλλά και την κινηματογραφική αφήγηση της σχέσης αυτής από σπουδαίους δημιουργούς στην ιστορία του σινεμά.

Τέλος, πριν ξεκινήσει η προβολή της ταινίας, ο κ. Λουκάς Κατσίκας, επεφύλασσε μια ταιριαστή έκπληξη στο κοινό και αποκάλυψε το φετινό σποτ των Νυχτών Πρεμιέρας (από την Yafka School) που, μαζί με την αφίσα του (δια χειρός Βασίλη Μέξη), είναι εμπνευσμένο από το αθάνατο sci-fi. Ευχαριστούμε τους τυχερούς θεατές που παρευρέθηκαν στην προβολή. Ο Σεπτέμβρης, κατ'εξοχήν κινηματογραφικός μήνας των Νυχτών Πρεμιέρας, είναι επίσημα εδώ και δίνουμε ραντεβού από τις 19 Σεπτεμβρίου στις αίθουσες!

Spot credits: 
Παραγωγή: Yafka
Σκηνοθεσία: Αντώνης Κοτζιάς
Μουσική: Χρήστος Αντωνίου (Septicflesh-Chaostar)