Η επετειακή προβολή του «Singapore Sling» του Νίκου Νικολαϊδη στο ΒΟΞ - αφιερωματα , photo gallery || cinemagazine.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / PHOTO GALLERY
18:37
9/7

Η επετειακή προβολή του «Singapore Sling» του Νίκου Νικολαϊδη στο ΒΟΞ

Η επετειακή προβολή του «Singapore Sling» του Νίκου Νικολαϊδη στο ΒΟΞ

Το 10ο Athens Open Air Film Festival τίμησε τα 30 χρόνια από την πρεμιέρα της ταινίας «Singapore Sling», της πιο πολυσυζητημένης και προκλητικής δημιουργίας του μέγιστου Νίκου Νικολαΐδη, στην δημοφιλή ταράτσα του κινηματογράφου ΒΟΞ στα Εξάρχεια.

Από το cinemagazine.gr

 

Παρά το προχωρημένο της ώρας, ο θερινός κινηματογράφος -τηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας- γέμισε από νεαρούς/ές κινηματογραφόφιλους, οι οποίοι/ες σίγουρα θα θυμούνται τη χθεσινοβραδινή εμπειρία.  

Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, Λουκάς Κατσίκας, καλωσόρισε το κοινό, ευχαρίστησε τον κινηματογράφο ΒΟΞ για τη φιλοξενία, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων για τη συνδιοργάνωση και την μπύρα Fischer για την υποστήριξη.

Στη συνέχεια καλωσόρισε τους δύο εκλεκτούς καλεσμένους μας και πρωταγωνιστές της ταινίας, Μισέλ Βάλεϊ και Παναγιώτη Θανασούλη. Η Μισέλ Βάλεϊ ευχαρίστησε το κοινό για την παρουσία του, η οποία όπως είπε «θα έκανε τον Νίκο Νικολαϊδη πολύ ευτυχισμένο και ειδικά λόγω της νεαρής ηλικίας των παρευρισκόμενων θεατών». Συνέχισε αναφέροντας ότι το «Singapore Sling» έχει διαγράψει μεγάλο κύκλο στην Αμερική, την Ιαπωνία και σε cult αίθουσες του Παρισιού και ότι εξακολουθεί να συναντά την ταινία στα πιο απίθανα μέρη, με θαυμαστές να την αναγνωρίζουν ακόμα και σήμερα ως πρωταγωνίστρια. Ο Παναγιώτης Θανασούλης μοιράστηκε μαζί μας το κλίμα της εποχής κατά την πρεμιέρα της ταινίας το 1990 λέγοντας πως ήταν «ο απόλυτος διχασμός, καθώς η μισή αίθουσα γιούχαρε βάρβαρα και η άλλη μισή χειροκροτούσε απεγνωσμένα». Πριν ευχηθεί στο κοινό να απολαύσει την προβολή θύμισε ότι ο Νίκος Νικολαϊδης ήθελε η ταινία να προκαλέσει στους θεατές ό,τι «η ντόπα στα άλογα»! Το σίγουρο είναι ότι 30 χρόνια μετά, το «Singapore Sling» γεμίζει ακόμα κινηματογράφους και παραμένει απαράμιλλη ελληνική δημιουργία.

Φωτογραφίες: ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

Επόμενος σταθμός του αγαπημένου καλοκαιρινού κινηματογραφικού ταξιδιού:
Παρασκευή 10 Ιουλίου | Σινέ Ριβιέρα (Βαλτετσίου 46, Αθήνα)
«Έξαψη» ("Body Heat"), του Λόρενς Κάσνταν
21:15 & 23.30 (διπλή προβολή)  | Είσοδος Ελεύθερη |  
Διάθεση δελτίων εισόδου:
Για την προβολή των 21.15 από τις 20.00  
Για την προβολή των 23.30 απο τις 22.00

Για όλο το πρόγραμμα του 10ου Athens Open Air Film Festival επισκεφθείτε τα:
www.cinemagazine.gr, www.aoaff.gr

Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων
Fischer Beer  
#menoumeasfaleis
#aoaff10 #aoaff2020 #AOAFF #AthensOpenAirFilmFestival #Cinemagazine #Cinemagazine_gr #Σ #FischerBeer #ItsAboutTaste #ΟΠΑΝΔΑ