Οι Εραστές της Γέφυρας - ταινιες , παιζονται τωρα || cinemagazine.gr

Οι Εραστές της Γέφυρας

Les Amants du Pont-Neuf

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

1991
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Γαλλία
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Λεός Καράξ
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Λεός Καράξ
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ:Ντενίς Λαβάν, Ζιλιέτ Μπινός, Κλάους-Μίκαελ Γκούμπερ
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ζαν-Ιβ Εσκοφιέ
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 125'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Bibliotheque
    Οι Εραστές της Γέφυρας

Μία από τις καλύτερες ταινίες του Λεός Καράξ, οι σκληρά ρομαντικοί «Εραστές της Γέφυρας» με το αξέχαστο δίδυμο Ζιλιέτ Μπινός - Ντενί Λαβάν, σε επανέκδοση.

Από την Δέσποινα Παυλάκη

«Αν αγαπάς κάποιον του λες πως ο ουρανός είναι λευκός. Κι αν εγώ απαντήσω, μα τα σύννεφα είναι μαύρα, τότε ξέρουμε ότι αγαπιόμαστε.»

Δυο περιπλανώμενες ψυχές ριζώνουν απρόσμενα σε κάποια γωνιά της θρυλικής παρισινής γέφυρας Pont-Neuf. Η Μπινός υποδύεται μια ζωγράφο που χάνει το φως της και ο Λαβάν έναν άστεγο τσιρκολάνο χαμένο στα χάπια και το αλκοόλ.

Μια δυσλειτουργική ιστορία αγάπης μεταμορφώνεται σε ένα εκρηκτικό και οπερατικό love story που υπερβαίνει κάθε εύκολο χαρακτηρισμό. Δονώντας κάθε πλάνο της ταινίας του με ορμητική διάθεση και ασίγαστο πάθος, ο Καράξ υπέγραψε τη σαρωτική κινηματογραφική ιστορία αυτού που οι Γάλλοι ονομάζουν «τρελό έρωτα».

Διαβόητο μέχρι σήμερα εξαιτίας των εξοντωτικών γυρισμάτων για τις ανάγκες των οποίων ο Καράξ ξαναέχτισε από την αρχή τη γέφυρα του τίτλου, το πυρετικό φιλμ αξίζει να μείνει για πάντα στη μνήμη ως ένα μεγαλειώδες κινηματογραφικό ρίσκο. Που απεδείχθη απολύτως επιτυχές.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Οι Εραστές της Γέφυρας
  • Οι Εραστές της Γέφυρας