Όχι Άλλο Καλοκαίρι - ταινιες , παιζονται τωρα || cinemagazine.gr

Όχι Άλλο Καλοκαίρι

Odio l' Estate

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2020
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ιταλία
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μάσιμο Βενιέρ
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Άλντο Μπάγκλιο, Τζιάκομο Πορέτι, Τζιοβάνι Στόρτι, Νταβίντε Λαντιέρι, Μάσιμο Βενιέρ
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Άλντο Μπάγκλιο, Τζιάκομο Πορέτι, Τζιοβάνι Στόρτι
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Βιτόριο Ομοντέι Ζορίνι
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 110'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Strada Entertainment
    Όχι Άλλο Καλοκαίρι

Το διάσημο, ιταλικό, κωμικό τρίο Άλντο, Τζιοβάνι και Τζιάκομο οργανώνει διακοπές με διαβατήριο μία τρυφερή κωμωδία παρεξηγήσεων, που έχει όμως κλισέ αποσκευές. Πάνω από 1 εκατομμύριο θεατές στην γειτονική Ιταλία.

Από τον Πάνο Γκένα

Τρεις διαφορετικές οικογένειες αναγκάζονται να συγκατοικήσουν σε παραθαλάσσιο σπίτι κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι με οικογενειακά μυστικά, έφηβοι απόγονοι στα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα, επαγγελματικές ανησυχίες και γάμοι σε κρίση θα προκαλέσουν εντάσεις, αλλά η εποχιακή ραθυμία θα φέρει αναπόφευκτα «λιακάδα» στο ιδιόρρυθμο κοινόβιο.

Μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της γειτονικής Ιταλίας, έρχεται να συντροφεύσει ιδανικά τις θερινές προβολές, με πρωταγωνιστές το πιο αναγνωρίσιμο κωμικό τρίο της χώρας, τον Άλντο Μπάλιο, τον Τζιάκομο Πορέτι και τον Τζιοβάνι Στόρτι. Εδώ οι τρεις ηθοποιοί, χρόνια συνεργάτες σε κινηματογράφο, τηλεόραση και θέατρο (το «Three Men and a Leg» του 1997 αποτέλεσε το κινηματογραφικό τους ντεμπούτο), φέρουν τον μιλανέζικο αέρα και τον εστετισμό του ιταλικού βορρά σε μία σειρά από χιουμοριστικές βινιέτες σε σκηνοθεσία του Μάσιμο Βενιέρ, υπεύθυνου για τις πέντε πρώτες εξορμήσεις τους στην μεγάλη οθόνη.

Το «Όχι Άλλο Καλοκαίρι» τοποθετεί στην μπαγκαζιέρα του όλα τα στερεότυπα που λειτουργούν στην κωμωδία, τα προσφέρει όμως σε ισορροπία διατηρώντας παράλληλα μερικές τρυφερές, συναισθηματικές «διακοπές». Μπορεί να μην υπάρχουν εκπλήξεις, η εναλλαγή όμως του σκηνικού από το αστικό περιβάλλον του Μιλάνου στο παραθαλάσσιο Μπάρι, η δεδομένη χημεία των τριών πρωταγωνιστών, οι καλές ερμηνείες του καστ, και κυρίως οι αναγνωρίσιμες καταστάσεις του σεναρίου που δημιουργούν οικείες προβολές στον θεατή, στοιχειοθετούν μία ευέλικτη και διασκεδαστική κινηματογραφική απόδραση. Σε πλήρη συνάφεια με την εποχή που διαδραματίζεται, το «Όχι Άλλο Καλοκαίρι» μπορεί να είναι ταυτόχρονα γλυκερός καύσωνας και δροσερό καλαμπούρι. Καθόλου άσχημα για μία θερινή επίσκεψη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Όχι Άλλο Καλοκαίρι
  • Όχι Άλλο Καλοκαίρι