«Τα Μυαλά που Κουβαλάς» σάρωσαν στα βραβεία κινουμένων σχεδίων Annie Awards

2016-02-08 11:33:32
Από τον Γιάννη Σμοΐλη

Η Pixar και το εξαιρετικό «Τα Μυαλά που Κουβαλάς», τα πήγαν καταπληκτικά, όπως ήταν προβλεπόμενο, στα τεσσαρακοστά τρίτα Annie Awards, που έλαβαν χώρα το βράδυ του Σαββάτου.

Συνολικά, η γεμάτη συναίσθημα περιπέτεια κινουμένων σχεδίων, συγκέντρωσε 10 βραβεία, κερδίζοντας την κορυφαία διάκριση σε όλες, σχεδόν, τις κατηγορίες όπου υπήρξε υποψήφια. Στη μία και μοναδική κατηγορία που δεν κέρδισε, δηλαδή αυτή των ειδικών ψηφιακών εφέ, θριάμβευσε και πάλι η Pixar, με τον «Καλόσαυρο».

Επίσης, φέτος τα Annie Awards, διαχώρισαν το κύριο βραβείο, για την καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων, σε δύο υποκατηγορίες, δημιουργώντας και μια υποψηφιότητα για το καλύτερο ανεξάρτητο φιλμ. Εκεί, κέρδισε η ταινία «Boy and the World», που συναγωνίζεται τα «Μυαλά που Κουβαλάς», στην κατηγορία κινουμένων σχεδίων της φετινής οσκαρικής Απονομής.

Το πιθανότερο, πάντως, είναι η Ακαδημία να βραβεύσει το μαγευτικό φιλμ των Πιτ Ντόκτερ και Ρόνι Ντελ Κάρμεν, αφού τα Annie Awards, έχουν μακρά ιστορία επιτυχημένων προβλέψεων, σε ό,τι αφορά τις επιλογές των Όσκαρ.

Κι αυτό θα είναι το λιγότερο, για μια ταινία που αρκετοί εξ ημών πιστεύαμε ότι θα μπορούσε ακόμα και να σπάσει το φράγμα της κατηγορίας κινουμένων σχεδίων και να βρεθεί υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Διαβάστε ακόμη:
Βίντεο: «Τα Μυαλά που Κουβαλάς» παραμένουν συγκινητικά ακόμα και χωρίς τα «συναισθήματα»
Ανασκόπηση 2015: Οι συντάκτες του Περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ ψηφίζουν τα TOP-10 τους!

Δεν ήταν μια παράλογη προσδοκία αν αναλογιστεί κανείς ότι, σαν σπουδαίοι παραμυθάδες και ποιητές της ψηφιακής εποχής, οι δημιουργοί του «Τα Μυαλά που Κουβαλάς», ξεπέρασαν κάθε προσδοκία καταφέρνοντας να ολοκληρώσουν το αριστούργημα της Pixar.

Ένα φιλμ λυρικό, πανέξυπνο, συναισθηματικό με την πιο θετική χροιά της λέξης (ποτέ μελό δηλαδή), φιλοσοφημένο, εγκεφαλικό (λογικό, αφού οι πρωταγωνιστές του είναι τα κύρια συναισθήματα που κατοικοεδρεύουν στον εγκέφαλο ενός εντεκάχρονου κοριτσιού: η χαρά, η λύπη, ο φόβος, ο θυμός και η αηδία), εκπληκτικά αστείο, εικαστικά μαγευτικό, τρομερά ώριμο και ταυτόχρονα παιχνιδιάρικο, σε στιγμές σουρεαλιστικό, συναρπαστικό, με μια λέξη: τέλειο.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ