Έδωσε τα βραβεία της και η Ένωση Συγγραφέων Αμερικής

2016-02-14 10:51:57
Από τον Γιάννη Σμοΐλη

Ανακοίνωσε τους νικητές της, η Ένωση Συγγραφέων Αμερικής, που βραβεύει τον καλύτερο γραπτό λόγο, για κινηματογραφικές ταινίες, τηλεόραση, βιντεοπαιχνίδια, ειδήσεις, ραδιοφωνικές εκπομπές και άλλα πολλά.

Στην κατηγορία που μας ενδιαφέρει, αυτή των ταινιών δηλαδή, η Ένωση Συγγραφέων Αμερικής, ουσιαστικά επιβεβαίωσε τα φαβορί για τα Όσκαρ, Πρωτότυπου και Διασκευασμένου Σεναρίου, ξεχωρίζοντας τις ταινίες «Spotlight» και «Το Μεγάλο Σορτάρισμα».

Το βραβείο Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου, λοιπόν, απέσπασε η ταινία του Τομ ΜακΚάρθι, που την υπογράφει ο ίδιος, μαζί με τον Τζος Σίνγκερ, ενώ με το βραβείο Διασκευασμένου Σεναρίου, τιμήθηκε το «Μεγάλο Σορτάρισμα» του Ανταμ ΜακΚέι.

Ο ΜακΚέι, πέρα από την σκηνοθεσία, έχει κάνει και το σενάριο της ταινίας, το οποίο συνυπογράφει με τον Τσαρλς Ράντολφ, διασκευάζοντας το βιβλίο του Μάικλ Λιούις. Στην κατηγορία καλύτερου Σεναρίου για Ντοκιμαντέρ, θριάμβευσε η ταινία «Going Clear: Scientology and the Prison of Belief», μια παραγωγή της HBO Documentary Films.

Σε ό,τι αφορά την τηλεοπτική μυθοπλασία, το σενάριο του «Mad Men», απέσπασε το βραβείο Σεναρίου Καλύτερης Δραματικής Σειράς, ενώ η σειρά «Veep», κέρδισε την αντίστοιχη διάκριση για την Καλύτερη Κωμική Σειρά.

Από νέες σειρές, το –ούτως ή άλλως, πολυσυζητημένο και ήδη αγαπητό- «Mr Robot», κέρδισε το βραβείο Σεναρίου Νέας Σειράς, ενώ στις κατηγορίες Original Long Form και Adapted Long Form, υπερίσχυσαν τα «Saints & Strangers» και «Fargo», αντίστοιχα.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ