Double για τη Σάντρα Μπούλοκ!

2010-03-07 22:05:38

Τα Χρυσά Βατόμουρα έχουν αποδείξει ότι δεν υπολογίζουν τίποτα και κανένα και αλίμονο σε όποιον μπει στο στόχαστρο της επιτροπής τους.

Τα Χρυσά Βατόμουρα έχουν αποδείξει ότι δεν υπολογίζουν τίποτα και κανένα και αλίμονο σε όποιον μπει στο στόχαστρο της επιτροπής τους. Μία μέρα πριν από την απονομή των βραβείων Όσκαρ, η υποψήφια για Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου (και τελικά νικήτρια για την ερμηνεία της στην ταινία The Blind Side), Σάντρα Μπούλοκ, παραβρέθηκε στην απονομή των «Χρυσών Βατόμουρων 2009», όπου παρέλαβε το βραβείο της χειρότερης ηθοποιού για τη συμμετοχή της στην ταινία All about Steve.

Αντίθετα με τη συνήθη πρακτική των συναδέλφων της που αγνοούν τα βραβεία αυτά, ειδικά όταν τα κερδίζουν, η Μπούλοκ εμφανίστηκε για να παραλάβει το βραβείο, σέρνοντας μαζί της ένα ... καρότσι γεμάτο με DVD για τα μέλη της επιτροπής, λέγοντας με «παράπονο» ότι δεν έχουν δει την ταινία.

«Ευχαριστώ που καταστρέφετε την καριέρα μου με μία πολύ λάθος απόφαση», είπε η Μπούλοκ στο ακροατήριο, ενώ διακωμωδώντας το πάθημά της, «απείλησε» να διαβάσει τους διαλόγους της από την ταινία «μέχρι τις 4 το πρωί».

Κερδίζοντας τελικά και το Όσκαρ α' γυναικείου ρόλου, έγραψε ιστορία στο Χόλιγουντ, έχοντας αποσπάσει τα δυο αντίρροπα βραβεία την ίδια χρονιά.

Οι διοργανωτές των Βατόμουρων, του θεσμού που ξεκίνησε το 1980 ως παρωδία των λαμπερών Όσκαρ και από τότε "στοιχειώνει" πολλούς αστέρες πρώτου μεγέθους, «βράβευσαν» επίσης την Μπούλοκ και τον Μπράντλεϊ Κούπερ που συμπρωταγωνιστεί στην ταινία ως το χειρότερο ζευγάρι της χρονιάς.

Τα βραβεία σάρωσε πάντως η ταινία Τransformers: Η εκδίκηση των Ηττημένων που κέρδισε το αντι-βραβείο για τη χειρότερη ταινία, το χειρότερο σενάριο και τη χειρότερη σκηνοθεσία της χρονιάς, ενώ το Χρυσό Βατόμουρο χειρότερου ηθοποιού μοιράστηκαν οι τρεις Jonas Brothers για την τρισδιάστατη συναυλία τους. Τέλος, στο β' γυναικείο ρόλο ... διέπρεψε η Σιέννα Μίλερ για την ερμηνεία της στην ταινία G.I. Joe: The rise of the Cobra.

Tέλος, χειρότεροι ηθοποιοί της περασμένης δεκαετίας αναδείχθηκαν ο Έντι Μέρφι και η Πάρις Χίλτον.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ