Τρέιλερ «Red, White and Blue»: Το «Small Axe» του Στιβ ΜακΚουίν συνεχίζεται με ήρωα τον Τζον Μπογιέγκα - νεα || cinemagazine.gr
11:43
24/11

Τρέιλερ «Red, White and Blue»: Το «Small Axe» του Στιβ ΜακΚουίν συνεχίζεται με ήρωα τον Τζον Μπογιέγκα

Η σειρά ανθολογίας σε 5 αυτοτελή μέρη κινηματογραφικής διάρκειας, παραγωγής BBC, συνεχίζεται και προβάλλεται στη χώρα μας από την COSMOTE TV.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Από το φεστιβάλ της Νέας Υόρκης και πρώτες εντυπώσεις τότε έγινε σαφές πως η τηλεοπτική πενταλογία του Στιβ ΜακΚουίν θα ήταν το λιγότερο ενδιαφέρουσα. Η είδηση τότε ήταν πως το πρώτο μέρος της πενταλογίας πάνω σε ανθρώπους, χαρακτήρες και ιστορίες κουράγιου, πίστης και αλλαγής, κοσμήθηκε από διθυράμβους. Στο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης προβλήθηκαν επίσης και άλλα δύο μέρη από την πενταλογία, το «Mangrove» και το «Red White and Blue». Το τελευταίο ετοιμάζεται για τηλεοπτική πρεμιέρα στο Amazon Prime, ενώ στη χώρα μας θα προβληθεί από την COSMOTE TV.

Το ντεμπούτο του ΜακΚουίν στην τηλεόραση αφηγείται ιστορίες βασισμένες σε πραγματικά περιστατικά «συνηθισμένων ανθρώπων» της κοινότητας των Δυτικών Ινδιών του Λονδίνου, που κατάφεραν αλλάγές, μεταμόρφωση, ελπίδα. Τζον Μπογιέγκα, Λετίσια Ράιτ, Σον Πάρκς, Άλεξ Τζένινγκς, Τζακ Λόουντεν, Ροσίντα Σάντολ θα είναι πρωταγωνιστικά πρόσωπα των εξής ιστοριών: «Mangrove», «Lovers Rock», «Education», «Alex Wheatle» και «Red White and Blue». Στην Ελλάδα, το 1ο επεισόδιο της σειράς έκανε πρεμιέρα την Δευτέρα 16/11 μέσα από την on demand υπηρεσία COSMOΤΕ TV PLUS, ενώ από τις 22/11, η σειρά θα προβάλλεται και στο COSMOTE SERIES HD, κάθε Κυριακή στις 23.00. 

Στη σειρά των ταινιών έρχεται η στιγμή του πιο προβεβλημένου «Red White and Blue», το οποίο έχει ως πρωταγωνιστή τον Τζον Μπογιέγκα («Star Wars») στο ρόλο ενός ιατροδικαστή που αφήνει την επιστήμη του για να γίνει μέλος του αστυνομικού σώματος ως μέρος μιας προσπάθειας εξάλειψης ρατσιστικών συμπεριφορών μέσα σε αυτό, κάτι που τέλικα φαίνετια να πληρώνει καθώς βρίσκεται κατηγορούμενος παρά την εξαιρετική δουλειά που κάνει. 

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του «Red White and Blue»