Ο Μαντς Μίκελσεν ελπίζει σε μία 4η σεζόν «Χάνιμπαλ» με συμπρωταγωνιστή τον Μπάφαλο Μπιλ - νεα || cinemagazine.gr
12:38
25/11

Ο Μαντς Μίκελσεν ελπίζει σε μία 4η σεζόν «Χάνιμπαλ» με συμπρωταγωνιστή τον Μπάφαλο Μπιλ

Στις πρόσφατες συνεντεύξεις με αφορμή τη νέα συνεργασία του με τον Τόμας Βίντερμπεργκ στο «Another Round», ο Μαντς Μίκελσεν δεν χάνει την ευκαιρία να «ανοίγει την όρεξη» για επόμενο κύκλο «Χάνιμπαλ».

Από τον Πάνο Γκένα

Το επιβλητικό, γοητευτικό «Χάνιμπαλ» έστρωσε τελευταίο τραπέζι το 2015 με παρακαταθήκη μερικές από τις πιο σοκαριστικές και εικοναλατρικές εικαστικές σκηνές που αντίκρισαν τα μάτια μας στην μικρή οθόνη. Όποιος έχει παρακολουθήσει την σειρά, ξέρει πως κάθε επεισόδιο του «Χάνιμπαλ» ήταν ένα θαρραλέο, οπτικό σοκ, άφατης ομορφιάς και εξαιρετικής σύλληψης. Μπορεί το «γεύμα» του να ολοκληρώθηκε σε τρεις κύκλους, η δημιουργική ομάδα από την άλλη δεν έπαψε να ελπίζει σε μία συνέχεια. 

Ο πρωταγωνιστής της σειράς, Μαντς Μίκελσεν, που αυτή την περίοδο δίνει νέες συνεντεύξεις για την προώθηση του βραβευμένου σε Λονδίνο και Σαν Σεμπαστιάν «Another Round» (Druk, 2020) του Τόμας Βίντερμπεργκ, μίλησε ξανά για τον τηλεοπτικό «Χάνιμπαλ» και «ξαναζέστανε» την προσμονή για νέες γαστριμαργικές περιπέτειες.

«Δεν νομίζω πως είναι μυστικό το ότι αν συμβεί θα θέλαμε να κάνουμε τη "Σιωπή των Αμνών". Υπήρχε ένα πρόβλημα, επειδή δεν είχαν τα δικαιώματα του βιβλίου, αλλά προφανώς είναι το πιο διάσημο κομμάτι και θα θέλαμε να πάμε προς τα εκεί. Θα το αλλάζαμε λίγο και θα κάναμε όλα αυτά τα τρελά πράγματα. Η ιστορία είναι τόσο ενδιαφέρουσα, οι χαρακτήρες είναι τόσο ενδιαφέροντες. Θα αλλάζαμε τα φύλα και ίσως ενσωματώναμε δυο χαρακτήρες σε έναν. Θα έπρεπε να βρούμε κάποιον να παίξει τον Μπάφαλο Μπιλ. Αυτό θα ήταν δύσκολο. Βρήκαμε όμως έναν Χάνιμπαλ, οπότε είναι πιθανό».

Ο Μίκελσεν μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ερμηνεία του Τεντ Λιβάιν ως Μπάφαλο Μπιλ στην οσκαρική «Σιωπή των Αμνών» του Τζόναθαν Ντέμι και αντιπρότεινε τον Μάικλ Πιτ («Funny Games», «Ονειροπόλοι») για τον ρόλο του Μπιλ σε ενδεχόμενη τηλεοπτική συνέχεια. «Είχαμε τον Μάικλ Πιτ στο ρόλο του Μέισον και ήταν φανταστικός. Αν δεν είχε υποδυθεί τον Μέισον θα ήθελα πολύ να τον δω ως Μπάφαλο Μπιλ». Ο Πιτ εμφανίστηκε στην δεύτερη σεζόν του «Χάνιμπαλ» ως Μέισον Βέρτζερ (αρκετοί θα θυμούνται τον χαρακτήρα από την ερμηνεία του Γκάρι Όλντμαν στο «Χάνιμπαλ» του Ρίντλεϊ Σκοτ), ενώ την επόμενη χρονιά αντικαταστάθηκε από τον Τζο Άντερσον.

Παρά τους ευσεβείς πόθους, μία πιθανή, τέταρτη σεζόν «Χάνιμπαλ» δεν θα μπορούσε να είναι απευθείας διασκευή της «Σιωπής των Αμνών» από τη στιγμή που η MGM δεν έδωσε τα δικαιώματα του μυθιστορήματος του Τόμας Χάρις στον Φούλερ, αλλά προτίμησε να συνεργαστεί με το κανάλι CBS για μία πρίκουελ σειρά με βασικό χαρακτήρα την πράκτορα Κλαρίς Στάρλινγκ (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Από την άλλη, μέχρι να (και αν!) ξαναδούμε τον Χάνιμπαλ στην μικρή οθόνη, ο cool Μίκελσεν παραδέχεται: «Η σειρά γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Όσο μεγαλύτερο είναι το διάστημα μεταξύ των σεζόν, τόσοι περισσότεροι άνθρωποι γίνονται θαυμαστές. Στο μεταξύ παρακολουθούν πολλές από τις δουλειές που έχω κάνει στη Δανία, κάτι αρκετά συγκινητικό».