Τρέιλερ «Little Fish»: Ρομάντζο με απώλεια μνήμης εν καιρώ πανδημίας - νεα || cinemagazine.gr
11:18
25/11

Τρέιλερ «Little Fish»: Ρομάντζο με απώλεια μνήμης εν καιρώ πανδημίας

Όχι, δεν γυρίστηκε λόγω της τωρινής πανδημίας, έχει ως θέμα μια άλλη που προκαλεί απώλεια μνήμης και συνδυάζει τη δυστοπία με την «Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού».

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Είναι κοινό μυστικό πως αν βγούμε σώοι και αβλαβείς από την πανδημία, θα δούμε σχετικά άμεσα ταινίες και σειρές με ευρήματα που πηγάζουν από τις αλλαγές στη ζωή μας λόγω αυτής. Ιστορίες επιβίωσης αλλά και ρομαντικά φιλμ με σχέσεις που διακόπηκαν ή δοκιμάστηκαν γράφονται ήδη σε υπολογιστές σεναριογράφων περιμένοντας για έγκριση στο μέλλον. Συμπτωματικά, επειδή το να φτιάχνεις μια ταινία που σχετίζεται με πανδημία δεν είναι και πολύ σπάνιο φαινόμενο, κάποιες γυρίστηκαν την περσινή χρονιά και βγαίνοντας φέτος μοιάζουν λίγο πιο σχετικές με το παρόν, παρά με το μέλλον. 

Μία από αυτές είναι τα «Μήλα» του Χρήστου Νίκου που από το φεστιβάλ της Βενετίας και μετά μετρούν βραβεία και διακρίσεις, στα οποία ο ιός της ιστορίας προκαλεί απώλειες μνήμης. Το ίδιο εύρημα χρησιμοποιεί και η ταινία «Little Fish» που όταν γυρίζονταν δεν περίμενε οι εικόνες της γεμάτες ανθρώπους με μάσκες και νοσοκομεία υπό πίεση να επαναληφθούν λίγους μήνες μετά. Το ότι είναι τόσο αναγνωρίσιμες βέβαια βοήθησε μάλλον και στη διανομή της ταινίας από την IFC, γι΄ αυτό το sci-fi ρομάντζο (όπως περιγράφεται) που μοιάζει με έναν συνδυασμό της «Αιώνιας Λιακάδας Ενός Καθαρού Μυαλού» και του «28 Μέρες Μετά». Η σκηνοθεσία είναι του Τσαντ Χάρτιγκαν και πρωταγωνιστούν οι Ολίβια Κουκ («Thoroughbreds») και Τζακ Ο΄Κόνελ («Unbroken»).

Σύμφωνα με τη σύνοψη, η ταινία διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας πανδημίας που προκαλεί πρώτα εγκεφαλικά προβλήματα, όπως η απώλεια μνήμης, και στη συνέχεια επιτίθεται στο υπόλοιπο ανθρώπινο σώμα επιφέροντας θανάτους. Ο ήρωας της ταινίας μας προσπαθεί να επιβιώσει, αλλά παράλληλα προσπαθεί να διατηρήσει ζωντανές της αναμνήσεις της συντρόφου του και να κρατήσει τη σχέση τους ζωντανή. 

Αγάπη και υγεία σε ένα πακέτο. 5 Φεβρουαρίου σε σινεμά και VOD στις ΗΠΑ. Δείτε παρακάτω το τρέιλερ.