«Άντρες»: Η Τζέσι Μπάκλεϊ επιβαίνει στη νέα δημιουργία του Άλεξ Γκάρλαντ - νεα || cinemagazine.gr
11:48
30/11

«Άντρες»: Η Τζέσι Μπάκλεϊ επιβαίνει στη νέα δημιουργία του Άλεξ Γκάρλαντ

«Men» θα λέγεται το νέο πόνημα του Άγγλου δημιουργού και δίπλα στην Τζέσι Μπάκλεϊ  («Σκέφτομαι να Βάλω Τέλος») θα βρεθεί ο Ρόρι Κινίαρ κι ένας ακόμα ηθοποιός που αναζητείται.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Η «περίπτωση Γκάρλαντ» δεν πρέπει να παραγνωρίζεται. Ιδίως σε μια εποχή που καλλιτέχνες με συνεκτικό όραμα και πράγματα να πουν, εκλείπουν ή λυγίζουν κάτω από το στουντιακό βάρος. Ο άνθρωπος πέρα από το ότι έχει υπογράψει τα «28 Μέρες Αργότερα» και «Sunshine» για τον Ντάνι Μπόιλ, πέρα και από το έκτακτο «Μη Μ' Αφήσεις Ποτέ», έχει πλέον και τρεις σκηνοθεσίες στο ενεργητικό του, όλες τους, τουλάχιστον, αξιοσημείωτες («Αφανισμός», «Από Μηχανής» και το τηλεοπτικό «Devs» των 8 επεισοδίων), ενώ είναι και ο συγγραφέας της «Παραλίας», στην οποία ο Μπόιλ ξανά δεν συμπερίφερθηκε ίσως με τον καλύτερο τρόπο.

Τώρα ο Γκάρλαντ, εγκαταλείποντας ένα σχέδιο με θέμα του την αναποτελεσματικότητα της σημερινής κατάστασης στο θέμα της κοινωνικής διαμαρτυρίας (άλλαξε γνώμη μετά τα γεγονότα του καλοκαιριού και την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ), επιστρέφει σε έναν χώρο που μοιάζει να έχει αδυναμία, του θρίλερ τρόμου και των δυνατοτήτων του.

Έχει ήδη γράψει το σενάριο, που θα εκτυλίσσεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα περιγράφει την ιστορία μιας γυναίκας που ταξιδεύει μόνη στην αγγλική εξοχή μετά τον θάνατο του πρώην άντρα της. Το Α24 προσέτρεξε στοργικά στην παραγωγή, ενώ αναμφίβολα η Μπάκλεϊ είναι αυτή τη στιγμή μια από τις πλέον περιζήτητες νεαρές ηθοποιούς εκεί έξω, ιδίως μετά την τριπλέτα «Fargo», «Chernobyl» και, βέβαια την ταινία του Κάουφμαν. 

Με το καλό, στηριζόμαστε (και) πάνω του.