Αυτιά ορθάνοιχτα! Η Mondo κυκλοφορεί για πρώτη φορά το soundtrack του «Eyes Wide Shut» σε συλλεκτικό βινύλιο - νεα || cinemagazine.gr
14:31
25/11

Αυτιά ορθάνοιχτα! Η Mondo κυκλοφορεί για πρώτη φορά το soundtrack του «Eyes Wide Shut» σε συλλεκτικό βινύλιο

Όσοι πιστεύετε πως τα «Μάτια Ερμητικά Κλειστά» είναι μία «χριστουγεννιάτικη» ταινία, δικαιώνεστε!

Από τον Πάνο Γκένα

Το πολυσυλλεκτικό soundtrack του κύκνειου άσματος του μεγάλου Στάνλεϊ Κιούμπρικ αποκτά την περιποιημένη έκδοση που του αξίζει και οι παραγγελίες ξεκινούν λίγο πριν τις γιορτές (για την ακρίβεια σε λίγες ώρες).

H μονίμως καλαισθητική Mondo ανακοίνωσε την κυκλοφορία, η οποία έχει την έγκριση των Νικόλ Κίντμαν, Τομ Κρουζ και The Kubrick Estate, με ένα βίντεο στο YouTube (χιουμοριστικής αναφοράς στο μυστικό όργιο της ταινίας) και με φωτογραφίες της έκδοσης που σχεδίασε και επιμελήθηκε ο Άλαν Χάινς. Το πακέτο περιλαμβάνει δυο έγχρωμα βινύλια 180γρ και θήκες με τις «μάσκες» των Κρουζ, Κίντμαν στην πρόσοψη, ενώ τα μουσικά κομμάτια έχουν γίνει mastered ειδικά για την έκδοση.

Από την ιδιοφυούς σύλληψης, πιανιστική «συνομιλία» του Γκιέργκι Λίγκετι (Musica Ricercata, II) και το σαγηνευτικό βαλς του Ντιμίτρι Σοστακόβιτς (Waltz 2 from Jazz Suite), μέχρι την μυσταγωγική, πρωτότυπη μουσική σύνθεση της Τζόσλιν Πουκ και την ροκ απόγνωση του Κρις Άιζακ, το «Eyes Wide Shut» παραμένει ένα οπτικό και ηχητικό όνειρο.

Διαβάστε περισσότερα για την έκδοση του OST στο επίσημο σάιτ της Mondo εδώ:

https://mondoshop.com/blogs/news/music-weekly-eyes-wide-shut-music-from-the-motion-picture-2xlp